Sprechen Sie Deutch? Part 2 – Stooor gjensynsglede!!!

Endelig var tida kommet; etter nesten tre år skulle Espen få møte igjen sin serbiske venn Aleksa. Sist gang de så hverandre var i Syria da de gikk i samme klasse på den  internasjonale skolen. Nå møttes de igjen, i Tyskland!

Da jeg jobbet for FN bodde vi ett år i Damaskus i Syria fra 2008-2009. Der var vi en del av et stort miljø med kollegaer og deres familier fra alle deler av verden. Espen var 4 1/2 år da han startet på en internasjonal  førskole. Der traff han Aleksa fra Serbia som var der sammen med sin familie fordi faren hans jobbet for den serbiske ambassaden. De «klikka» umiddelbart og de ble bestevenner på 1-2-3. Da vi sommeren 2009 dro, forlot vi mange gode venner. Den tristeste var kanskje Espen som måtte forlate sin hjertevenn….eller Aleksa som måtte se sin bestekamerat dra, mens han sjøl måtte bli igjen. Med lovnad om at de skulle treffes igjen, dro vi heim til Norge, litt lettere til sinns!

Siden da har vi sjekket kalendere og ferier for å få til ett besøk. Men opp mot tre år går fort; Espen fått en lillesøster og Aleksa har flytta fra Syria til Serbia og videre til Tyskland hvor de bor nå. Så da blei det Tyskland da 🙂 Engelsken har de holdt ved like via Skype og barne-tv innstilt på engelsk lyd.

Vi har har sett guttungen gleda seg til mye, men da vi nærmet oss Stuttgart hvor Aleksa og hans familie bor, hadde han helt vondt i magen. Da de traff hverandre så vi en blanding av hoppende glede, blyghet og ekte vennskap i begges ansikt. Det var et rørende øyeblikk og ett uttrykk for noe jeg aldri før har sett. Det i seg sjøl var verdt heile turen.

Det blei starten på fire dager som går inn i vår felles minnebok. Jeg vil si det at det blir ett favorittkapittel!

Se også artikkel 1 og artikkel 3.

2 tanker om “Sprechen Sie Deutch? Part 2 – Stooor gjensynsglede!!!

  1. Tilbaketråkk: Sprechen Sie Deutch? Part 1 – På tur! | ekte TURGLEDE

  2. Tilbaketråkk: Sprechen Sie Deutch? Part 3 – På vei heim… | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.