Det var en gang….3.mai 2011

Maria blir født3. mai i 2011. Espen på 7 1/2 år er veldig klar for å bli storebror. Det hadde han vært i noen år allerede, og i mellomtida fikk han en katt siden det slett ikke var sikkert det noen gang ville komme en lillesøster eller lillebror. Men det gjorde det; for nøyaktig ett år siden kom lille Maria til verden!

Katten var helgrå og fikk umiddelbart navnet Yoda, fra Star Wars. Det er vel ingen grunn til å understreke at det var Espen som ga han det navnet. Og hver gang bestefar fra Telemark er på besøk, må Espen korrigere han når han kaller katta for «Jauda» 😉 Like artig. Hver gang!

Men Yoda var bare såvidt husvarm, før Maria var på vei. Og Espen, som hadde fulgt med på TV3s sykehusserie, var fast bestemt på at han skulle være tilstede når Maria kom til verden. Sånn var det med den saken. Umiddelbart tenkte vi at `det skal han jo sjølsagt ikke´, men tenkte i neste øyeblikk at `hvorfor ikke?´. Så fulgte legetimer, jormorbesøk og ultralyd – og Espen var med hele veien, mer eller mindre intressert, hvertfall når han forstod hva som ble sagt. Samtidig gikk dokumentarserien «Jordmødrene» på tv, og Espen fikk med seg omtrent hver eneste episode. Ingen tvang han, han var nok en av NRKs mest ivrige seer, som bestandig har vært veldg nygjerrig på hvordan ting henger sammen.

Da det nærma seg slutten snakka vi naturligvis mye om smerte; det å se mamma ha det vondt. Vi hadde back-up plan A, B og C hvis noe skulle skje og jordmødrne hadde lagt et klede over beina så den nygjerrige lille karen ikke skulle få med seg `absolutt alt´. Pakka sekken hadde han gjort sjøl også; og det han anså som det aller viktigste var Nintendo, Ludo og øreklokker! Og jammen var han en flink liten sykepleier der han sørget for å komme med saft, litt banan og kald klut innimellom spillrundene sine. Ikke minst var han flink til å stryke på mammaen sin, spesielt når det var ekstra tungt.

Da lillesøster endelig kom, skinte sola inn vinduet i 7. etasje og inn kom glass med champagnebrus og flagg, samtidig som Gammel jegermarsj hørtes på utsida siden musikkorpset øvde til nasjonaldagen. Da var lykken optimal; med ei nyfødt lita snuppe på brystet og Espen godt planta i armkroken oppi senga. 3 var blitt 4.

Det var den gang. I dag er Maria 1 år. Huset er pyntet med ballonger og serpentiner. Kaker er klar. Hun skal feires – tre dager til endes. I dag, lørdag i barnebursdag og etterpåselskap søndag! Såpass må det være!

Gratulerer så mye med dagen kjære jenta vår. Elsker deg <3

— Vi ble møtt med et delt syn på dette med å ta med guttungen på selve fødselen. Naturligvis. Selv var vi jo skeptisk, i starten. Likevel skjønte de fleste at dette ikke var et `påfunn´, men en veloverveid beslutning vi hadde tatt sammen. Men alle skjønte nok ikke det, da jeg også ble møtt med en helt klar `du er jo ikke riktig klok, det er jo `oppe og vedtatt´ at barn ikke skal være med på en fødsel. Og det passer ikke for alle. Men det passa for oss. For Espen. Men `besserwisserne´ visste vel bedre… Har i grunn aldri likt sånne. Så da Avisa Nordland spurte om de kunne lage en historie, sa vi omsider ja. Fordi vi ikke lar oss styre av andre. Fordi vi heldigvis tar vår egne valg som ikke passe inn i alle andres, eller samfunnets, stereotype bilde. Det er heller ikke et mål om å ikke gjøre det. Det handler om å `tenke sjæl´. Dessuten fikk gutten vår en gave for livet, det kan ingen ta fra oss – eller han:)

Se artikkelen HER.

 

 • Så hærlig å lese Hanne ;) Akkurat i disse tider gleder jeg meg veldig over at jeg er invitert med på min datter fødsel, og det med barnets fars velsignelse…..og med en lang prat med de begge!! Bare jeg nå rekker å komme meg hjem fra USA før lillegullet melder sin ankomst så….
  Har registrert at mange har hevet øyebrynene når jeg forteller det….

  • Så morro, det kommer til å bli fantastisk – og sikkert tøfft også. Men mest av alt vil dere få minner for livet. Lykke til, gledermeg på dine vegne :) God klem!!

6 tanker om “Det var en gang….3.mai 2011

 1. Så hærlig å lese Hanne 😉 Akkurat i disse tider gleder jeg meg veldig over at jeg er invitert med på min datter fødsel, og det med barnets fars velsignelse…..og med en lang prat med de begge!! Bare jeg nå rekker å komme meg hjem fra USA før lillegullet melder sin ankomst så….
  Har registrert at mange har hevet øyebrynene når jeg forteller det….

 2. Tilbaketråkk: Tre dagers til ende… | ekte TURGLEDE

 3. Så morro, det kommer til å bli fantastisk – og sikkert tøfft også. Men mest av alt vil dere få minner for livet. Lykke til, gledermeg på dine vegne 🙂 God klem!!

 4. Tilbaketråkk: Nytt «bursdagsbarn» i huset | ekte TURGLEDE

 5. Tilbaketråkk: Ventetida endelig over | ekte TURGLEDE

 6. Tilbaketråkk: 2 årsdagen MIN! | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.