Ut på middag

I dag var det middagstur med Barnas Turlag til Hangåsbukta ved Bodøsjøen. En fantastisk ettermiddag med små og store. 

Å spise middag ute en torsdag ettermiddag midt på sommeren er godt for kropp og sjel. Istede for å stå med middagsforberedelser hjemme, er det innimellom godt å spise ute istede. Det var det vi tenkte i Barnas Turlag da vi satte opp programmet i vinter; at middagstur var midt i blinken. Til tross for litt dårlig værutsikter, så var vi 33 små og store med på turen i dag 🙂

Sjøl kom jeg heim halv fire fra jobb og hadde bare en liten halvtime til å pakke og gjøre alt klart. Da ble det laks og grønnsaker i folie til grillen. Det ble så utrulig godt at det blir ikke lenge til vi skal gjenta den oppskrifta,det ersikkert!

Hvis du vil prøve, kan du enkelt lage pakken slik (tre porsjoner):

– Legg to strimler folie på kryss av hverandre (da er det lettere å lage en «veske» og den blir sterkere slik at det ikke er så farlig om det kommer en rift i det ytterste laget). Lag til 3 stk.

– Kutt opp sitronpepperlaks (jeg kjøpte en pakke med 4 strimler i frysedisken som jeg tinte over natta

– Kutt opp grønnsaker du har i kjøleskapet. Jeg brukte nesten en bunt vårløk, 1/2 purre, 1/2 paprika, 4-5 store champion, 6-7 sjalottløk

– Dryss over parmesanost og klipp over en del timian. Gjerne også litt sitronpepper og salt. Skvis over sitronsaft fra en halv sitron på hver.

– Skjær opp litt Tine meierismør og legg i pakkene. Pakk de sammen på toppen.

– Legg i glørne eller på en engangsgrill til de er ferdig. Sjekk ved å åpne, rør gjerne litt innimellom, når laksen er ferdig kokt (lys rosa), er de ferdig.

– Salt ekstra og skvis over mer sitron ved behov.

Nam, nam!! Godt for små og store mager 🙂

 

Hvis du vil se flere bilder fra turen vår, se her.

Vi vil gjerne ha deg med på tur neste gang. Sjekk ut programmet vårt her.

 

 

Hanne! Den retten var alldeles herlig. Enkel å lage, mettet godt i en voksen mage. Denne vil jeg anbefale for kjente. Ser frem til flere enkle retter som smaker godt og metter en sulten mage når du legger de ut på nettet. Følger den på Facebook.
Hilsen Bjørn

En tanke om “Ut på middag

  1. Hanne! Den retten var alldeles herlig. Enkel å lage, mettet godt i en voksen mage. Denne vil jeg anbefale for kjente. Ser frem til flere enkle retter som smaker godt og metter en sulten mage når du legger de ut på nettet. Følger den på Facebook.
    Hilsen Bjørn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.