Helt på bærtur – i hagen

Alle årstider har sin sjarm, høsten intet unntak. Vi har vært på bærplukking i hagen og bunkra opp kjøleskap og fryser med heimelaga rips- og solbærsyltetøy!

Jeg har i grunn aldri likt å plukke bær. Sikkert fordi det tar så lang tid, er jo ikke kjent for å være av dn tålmodige typen….men nå som jeg er gravid (dvs mye trøtt) og med en travel ettåring hengende i beina, så var det ganske kjærkomment å få en «stille stund» i hagen, hvor omsider solbæra og rips hadde modna.

Lille Maria hang på ei stund også, med egen bærkopp. Det gikk dog mer bær i munnen enn i koppen, ikke skjønner jeg at hun orket så mye som hun spiste så sure og beske som de egentlig er, men det har vel noe med at de små ikke er vandt til det samme søtsuget som vi voksne – enda.

Etter plukking var det rensing og koking av syltetøy. Gjett en gang hva det blei på brødmaten den kvelden? Jepp, heimelaga syltetøy!

God høst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.