Ut på skattejakt

På vei til post nummer 2

Man trenger ikke skute, skaut eller kiste for å dra på skattejakt. Ikke så lenge det fins nysgjerrige unger og litt eventyrlystne voksne!

Sommerferien er over og det er en stund til jul. Høsten er her, og hva er vel ikke mer artig enn å gå ut på skattejakt? Det er litt annerledes, enkelt å forberede og ikke minst veldig artig for store og små unger.

Viktig å studere kartet

 

Dette er en måte å gjøre det på:

  • Tegn med sprittusj på et ark, gjerne med  gammeldags mønster man får kjøpt på bokhandleren. Lag et bilde fra lufta over der dere skal ha jakt. Skriv ut eller kopier ut og skriv navn på ungene. Krøll kartene og brett dem ut igjen, så ser de gamle ut. Rull de og knyt en hyssing rundt. For ekstra spenning kan kartene gjemmes rundt i huset først, for eksempel etter lunsj eller middag.

    To venninner på tur

  • Kjøp noen fine klistremerker og noen fine småposer som du fyller med noe spennende. Gjem skatten på siste post eller at etter siste post skal det være tampen brenner.
  • Merk hver post ute i løypa med for eksempel noen fine sløyfebånd som samles inn underveis.

Så er jakten i gang! Vi hadde unger fra 1 til nesten 9 år, så vi hadde en regel om at alle skulle gå sammen. En eller flere voksne fulgte med og på hver post fikk alle velge et fint klistremerke som de satte på kartet.

Det artigste er egentlig å se iveren til ungene i det de går og småløper fra post til post, og hvor mye de gleder seg til å finne skatten. Det er uansett et godt alternativ og en artig ting å gjøre sammen. God jakt!

Saken er også på www.barnesteder.no hvor jeg er så heldig å være en av boggerne.

(Klikk på bildene for å se de i større format)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.