Til ferdig middag

Kjekt med storunger i huset. Har besøk av broren min og tanteungene fra Kongsberg denne uken og i går diska den kommende fjortisen opp med heimelaga middag! Nam-nam!

 

 

 

Mirjam går i niende klasse og har «Mat og helse» på timeplanen. Som i alle ander fag må det terpes og øves, og da stilte sjølvsagt tante Hanne villig opp med kjøkken og ingredienser :). Med enda to medhjelpere på kjøkkenet ble det både middag og kake på alle sammen!

Jeg må si det er flott at ungene inspireres av matlaging gjennom skole og hjemme, for det er viktigere enn noen gang i en verden full av halvfabrikat og tilsetningsstoffer. I «gamle dager» var det jo ikke så mye alternativ, da ver ikke matbransjen så «kommersiell», dessuten måtte man gjerne dyrke sjøl og utnytte alt man kjøpte av økonomiske grunner også. I dag er situasjonen en helt annen.

Å ta med ungene fra de er ganske små på matlaging, syns jeg er viktig både for at de skal bidra i heimen, bli glad i å lage mat i tillegg til det å lære å lage god mat.

Og når maten vi fikk i tillegg kjempegod, så det erjo bare et ekstra pluss :). Jeg kan hvertfall med hånden på hjertet anbefale denne retten for de som er ute etter en god og rask rett. Slik gjør du:

  • Skrell poteter og sett de på kok.
  • Ta av skinnet på noen kjøttpølser (regn en pr pers), kutt dem opp og stek dem.
  • Kutt opp en pakke (eller mer) skivet bacon. Stek dem og bland dem med de stekte kjøttpølsene.
  • Stek 1-2 opphakka løk, bland sammen med pølsene og bacon.
  • Når potetene er ferdig ha dem i en bolle, ha i en liten «dært» smør, litt melk, salt og pepper. Bruk stavmikser for å lage det til potetmot.
  • Legg potetmosen i en form, ha pølsene, bacon og løk på toppen.

Server sammen med mais eller andre grønnsaker du måtte ha tilgjengelig.

Vi fikk servert «Mormors kake» til dessert, en kake ungene mekket sammen på 1-2-3. Flinke altså!!!!

God middag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.