Med baby og barnevogn til Helligvær

Øyhoppetur med babyene til Helligvær20130523_2957Med stor entusiasme dro 6 mammaer, 1 pappa og 7 bebiser til Helligvær som en del av prosjekt «baby-øyhopping». Og finner du ikke roen her, så kan du like gjerne bare gi opp…

Første øy ut var Landegode, denne gang skulle vi til Helligvær som består av 365 øyer, en øy for hver dag i året og har ca. 100 fastboende. Vi gikk i land på Sørvær og trilla oss rundt på kryss og tvers. For øya har nemlig bare om lag 2 km vei, så litt frem og tilbake samt noe offroad-trilling, så blei det da hvertall en drøy times trilling – i den hensikt av å se øya og  være litt i aktivitet. Vi slo oss ned utenfor Mariehuset, et gammelt nordlandshus fra 1898, hvor Marie Birgitte Johannesen bodde inntil hun døde i 1997. Et utrolig koselig bestemorhus hvor alt er slik det var da Marie bodde her. Hun donerte huset til Blå Kors som i dag leier ut huset til de som ønsker det. Vi var så heldig å treffe på han som har tilsynet med huset, en utrulig hyggelig kar. Han låste opp og ga oss omvisning og fortalte litt fra «gamle dager» :).

Etter noen timer avslapning i hagen til gamle Marie, tuslet vi ned til havna igjen hvor vi gikk en snartur innom lokalbutikken for å kjøpe is før hurtigbåten tok oss tilbake til Bodø. Som turister i egen by hadde vi nok en gang fått opplevelser som vi vil ta med oss videre.

Les første sak om prosjekt øyhopping her.

2 tanker om “Med baby og barnevogn til Helligvær

  1. Tilbaketråkk: Og vi hopper videre… | ekte TURGLEDE

  2. Tilbaketråkk: Prosjekt baby-øyhopping | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.