Høstens lyspunkt

Halloween 201320131031_8Så har vi feira Halloween i år som i fjor. Og året før der. En fin tradisjon som lyser opp senhøsten. Så får det heller være at det opprinnelig er noen andres tradisjon – nå er den blitt vår også. Hvertfall her i huset.  

I fjor ble Espen invitert til nabogutten på Halloweenfest. I år var det Espens tur til å invitere noen av kompisene til skrekk og gru. Med edderkopper, spindelvev, dødninghoder, gresskar og ballonger var kjellerstua omgjort til en skummel «hule».

Ikke rakk jeg å bake Halloweenmuffins sjøl på torsdag, men det hadde heldigvis bakeriet på Hunstadsenteret gjort 😉 .  Og før guttane gikk ut var det å minne de på regelen om å takke uansett hva de får og være høflige. For det finnes dessverre noen som ringer på døra hos oss og sier «æsj jeg liker ikke…» osv. Neivel, synd! Da blir de fri for godteri, men i tillegg til at det er frekt så syns jeg det er mest synd fordi de ikke har lært manerer. Har nok til det kjedsommelige sagt til Espen, enten det er Halloween eller ellers, at man må være takknemmelig for det man får. Og når det gjelder Halloween så får man jo heller bare bytte godteri med noen andre etterpå, eller la vær å spise det man ikke er så glad i (eller enda bedre; gi det til mamma, hehe 😉 ).

I år hadde vi mange på døra, og det er like artig hver gang. Alle fikk snop og var fornøyd. Eller det vil si nesten alle. En ungdomsgjeng på 8-10 stykker ringte på. Jeg spurte «hva hvis jeg sier knep da?», hvorpå det kom resolutt fra ei av jentene «jeg har egg altså», og viste meg ett som hun hadde i bøtta. Det var jo faktisk litt bra, så da sa jeg raskt «knask». Men det ble bare knask på jentene for gutta i bakerste rekke hadde ikke kledd seg ut, de strakk bare ut hånda med capsen opp ned for å få snop, men de måtte gå tomhendt herfra hvertfall. Visse regler må man jo følge 😉

Ser fram til neste feiring allerede og pynten i kjellerstua blir værende ut helga, så vi får nyte Halloweenstemninga litt lenger. God senhøst til deg og dine!

Halloween 201320131031_5

Halloween 201320131031_7Halloween 201320131031_2Halloween 201320131031_6Halloween 201320131031_8

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.