Torskeform – for liten og stor

Passer perfekt når en har dårlig eller liten tid:) Sånn som i dag! God middag!Har jo sett og smakt torsk i form flere ganger, men jeg synes ofte det smaker litt lite. Derfor ville jeg lage en form med mye smak, og derfor ble det mye snadder i forma.

Til en ildfast form hadde jeg oppi relativt store stykker torsk (uten skinn) som dekket hele bunnen, krydra med nykverna salt og pepper, strødde over 1/2 småhakka purre, krydra med masse fiskekrydder * (så det ble helt grønt, liker masse smak:), strødde over 1 hakka løk, 1/2 bunt lillefingerlengde asparges, 1/2 pakke stekt strandaskinke skjært i småbiter, helte over 3 dl matfløte (så aspargesen på toppen ligger litt i bløt), skvisa over en halv lime eller sitron og toppa med jarlsbergsost. Jeg gjorde dette et par timer før det skulle i ovnen, noe som gjorde at smakene «satt seg» godt, men det er langt fra nødvendig. Server hva du vil inntil, men vi brukte blomkålblanding (hell gjerne noe av krafta i formen over grønnsakene).

Smakte suverent bra og har allerede blitt en favoritt her i huset hos store og små:)

* Fiskekrydder er en pose med masse blanda krydder jeg har kjøpt. Ta det du har i skapet so er grønt! Dill, grassløk, koriander, osv.

5 THOUGHTS ON “TORSKEFORM – FOR LITEN OG STOR”

 1. Prøvde meg på denne i går. Manglet lime og litt fiskekrydder, men ble kjempegodt for det! Til og med Live som er litt kresen spiste godt :) Kommer definitivt til å lage denne igjen. Tusen takk for at du delte oppskrift!

  • Så bra! Ja det er ikke bare enkelt bestandig å få de små til å spise fisk – bare ordet er jo «hardt» belasta for «ingen» liker jo fisk!! Fiskekrydderet er jo i grunn bare sammensatt av mye ulikt krydder så jeg er helt sikker på det ble vel så bra:) Håper du tester ut fler oppskrifter også og vil gjerne høre hva du syns:) Anbefaler også lakseretten vi hadde i dag, den syns Espen var super!

   • Inspirert av denne oppskriften prøvde jeg meg på en annen variant med sei … (hadde ikke torsk) … purre, kokt skinke, tomat og div. krydder, sitron, matfløte, og en del osterester – alt fra kremost til svensk husholdost …. ble helt greit og spisandes .. kokte poteter, agurk og sennep attåt … middag igjen til i morgen også ……

 2. Helt greit betyr kanskje ikke den helt store matopplevelsen eller? Men så laget du en annen oppskrift også da ;) Men det du gjorde nå er jo i grunn det jeg gjør også; tar utgangspunkt i en oppskrift og lager min egen variant ift hva jeg har hjemme og hva jeg har lyst på. De beste resultatene deler jeg her på hjemmesida/bloggen min! Som torskeformen :)

  Prøv gjerne forma slik den står engang når du har alle ingrediensene i hus, da jeg tror du kommer til å elske den; f.eks er strandaskinka nærmest «et must» da det salte står seg enormt bra til resten av retten.

6 tanker om “Torskeform – for liten og stor

 1. Prøvde meg på denne i går. Manglet lime og litt fiskekrydder, men ble kjempegodt for det! Til og med Live som er litt kresen spiste godt 🙂 Kommer definitivt til å lage denne igjen. Tusen takk for at du delte oppskrift!

 2. Så bra! Ja det er ikke bare enkelt bestandig å få de små til å spise fisk – bare ordet er jo «hardt» belasta for «ingen» liker jo fisk!! Fiskekrydderet er jo i grunn bare sammensatt av mye ulikt krydder så jeg er helt sikker på det ble vel så bra:) Håper du tester ut fler oppskrifter også og vil gjerne høre hva du syns:) Anbefaler også lakseretten vi hadde i dag, den syns Espen var super!

 3. Inspirert av denne oppskriften prøvde jeg meg på en annen variant med sei … (hadde ikke torsk) … purre, kokt skinke, tomat og div. krydder, sitron, matfløte, og en del osterester – alt fra kremost til svensk husholdost …. ble helt greit og spisandes .. kokte poteter, agurk og sennep attåt … middag igjen til i morgen også ……

 4. Helt greit betyr kanskje ikke den helt store matopplevelsen eller? Men så laget du en annen oppskrift også da 😉 Men det du gjorde nå er jo i grunn det jeg gjør også; tar utgangspunkt i en oppskrift og lager min egen variant ift hva jeg har hjemme og hva jeg har lyst på. De beste resultatene deler jeg her på hjemmesida/bloggen min! Som torskeformen 🙂

  Prøv gjerne forma slik den står engang når du har alle ingrediensene i hus, da jeg tror du kommer til å elske den; f.eks er strandaskinka nærmest «et must» da det salte står seg enormt bra til resten av retten.

 5. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month because you’ve
  got hi quality content. If you want to know how to make extra money,
  search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.