En skikkelig gladlaks!!

Foto: Hanne Olafsen

Blidgutten vårres

Har aldri vært spesielt glad i fisk, men har erfart at alt kommer an på tilberedinga og tilbehøret. Så i dag var det laks på menyen og guttungen forsynte seg TO ganger:)

Reklame liker vel ingen, men den er nå der og vi får den med oss enten vi vil eller ikke! Men noen reklamer er dog bedre enn andre; så inspirert av godfisk.no så heiv jeg meg rundt og laga en laksemiddag med pasta i dag.

Gjorde selvsagt min egen vri da vi er en familie som liker mye smak, og hele familien storkosa seg med denna enkle retten som ikke tok mer enn 20 minutter å lage. Skal definitivt lages igjen – snart! Husk at det jeg har hatt oppi lett kan byttes med noe annet. Pesto er jo supergodt, eller andre spennende ting du har i (kjøle) skapet.

Foto: Hanne Olafsen

Alt klart for laksemiddag

Til to voksne og en sulten gutt på 7 1/2 år, brukte jeg:

Ca 600 g laksefilet uten skinn og bein
En putt matfløte (3 dl)
4 dl raspet parmesanost (kjøp en, det holder)
Salt
Soltørka tomater (8-10 stk)
Frisk basilikum (en solid bundt)
Purreløk (ca 1/4 lengde)

Pasta og brokkoli

Sånn gjør du:

Kutt laksen terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt. Ha fløten i en vid panne eller gryte med lav kant og gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan, opphakka soltørka tomater, oppklipt frisk basilikum og purre og rør godt om.

Tilsett laksen og snu rask på stykkene slik at sausen dekker. Legg på lokk og trekk panna vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.

Kok den pastaen du liker best (vi brukte fullkornsspaghetti) så mye du vil ha. Jeg kokte en brokkoli sammen med pastaen (har den i på slutten). Hell av vannet og sett på bordet. Ha pasta på tallerken og hell laksen og sausen over. og NYYYYT!

 

2 tanker om “En skikkelig gladlaks!!

  1. Ser kjempegodt ut det her ja, Espen …. og i tillegg veldig sunt !!!!
    Skal prøve denne …….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.