Nabby – vår nye «barnevakt»

Nabby babycall20140416_0199En babycall består ikke lenger bare av en sender og mottaker…

…som tidligere kun hadde lyd og valg om to ulike frekvenser tilfelle naboen eller noen i nærheten hadde samme type (hvilket var høyst sannsynlig). Den vi kjøpte til Espen for over 10 år siden var akkurat sånn, og har holdt lenge til tross for at den har vært flittig brukt når han sov ute i vogna eller inne hvis vi satt ute på verandaen. Og på hytta da han sov i senga på gangloftet og vi i stua i andre enden eller på besøk når han skulle sove og vi ville være sikker på å høre han. Men nå med tredjemann sa babycallen takk for seg da antenna hadde fliset seg helt opp og vi måtte holde den i en spesiell posisjon for å i det hele tatt få kontakt.

Klart det har skjedd mye på ti år. Heldigvis. Og sjøl om jeg er et av «skogens barn» elsker jeg likevel alle mulige elektroniske duppeditter – ikke nødvendigvis fordi man har et reelt behov, men fordi de fasinerer meg. Likevel er jeg rimelig nøktern og lar meg ikke rive med og kjøper alt mulig rart, men enkelte smarte løsninger syns jeg likevel det er verdt å investere i. Når det gjelder babycall bryr jeg meg ikke spesielt mye om det har kamera eller ikke. Eller det vil si; jeg vil ikke ha med kamera. Noen av mine venner har sagt at de blir gal av kamera, for når babyen er bitteliten blir man helt besatt og stirrer skjermen ihjel etter den minste lille bevegelse og løper til og fra for å se at det i det hele tatt er liv i ungen fordi man syns den ligger urovekkende stille. Høres bare slitsomt ut, og nervepirrende.

Nabby babycall20140323_0197

KJEKK LITEN SAK: Nabby babycall – liten, trygg, praktisk, god rekkevidde koples til telefon via bluetooth til en app.

Det viktigste for meg er at den er trygg og sikker – at sier fra når babyen skriker. Gjerne med litt rekkevidde for da tenger man ikke være urolig for om man er innafor eller utafor radiusen og et stort pluss for lang batterikapasitet (ingentin er så irriterende som når man har glemt å slå av den ene delen og batteriet er dødt og kanskje ikke har flere på lager….). Hvis den i tillegg er liten og nett så er det en kjempebonus (såfremt en ikke er en rotemikkel og soser den bort…). Vår nye Nabby babycall er alt dette – og litt til. Fordelene jeg har funnet så langt er:

  • Består av kun 1 del (den andre er din egen telefon, du laster ned en app med samme navn)
  • Koples via Bluetooth og har en rekkevidde på over 300 meter (og lenger unna er man ikke eller bør hvertfall ikke være ;)). Varsler hvis du beveger deg for langt unna.
  • Lang levetid, 70 timer. Hele enheten lades via usb gjennom maskin eller stikkontakt på bare en time. Ingen eksterne batterier. Varsler når det er lite strøm igjen. Det står også prosentvis hvor mye batteri som er igjen.
  • I appen på telefonen kan du for 21 kroner kjøpe tilleggsfunksjoner som temeraturmåler som viser tempen og varsler over og under den temperaturen du setter (kjekt på kalde vinterdager eller glovarme sommerdager spesielt). En annen funsjon er aktiv lyttefunksjon, den synes jeg er kjekk, du kan klikke på ikonet «øre» så hører du hva som skjer i vogna så er du sikker på at det ikke er noe feil eler noe….man blir jo lett litt bekymra når det er elektroniske ting….en siste tilleggsunsjon i denne pakken er søvnteller som viser stastistikk – nå er vår minste over året, så nå er denne statistikken bare intressant, men da han var liten var det slik at jeg noterte ned alt av soving for å kunne se et slags mønster.
  • En kan stille inn følsomheten for når den skal slå inn. Og den kan slås av via appen når ungen skriker og du skal ta han opp, så er du sikker på å ikke glemme å slå den av og at batteriet blir oppbrukt.

Eneste jeg ankepunktet jeg har funnet er at ikke jeg og mannen min kan ha på våre apper samtidig. Nabbyen vil tydligvis bare ha en app å forholde seg til. Men det er mulig det er trygghet det også, selv om jeg tror det ville vært en fordel å kunne være koplet til begge to da det i en hektisk hverdag er litt fram og tilbake. Ett ønske ville også vært om vi kunne plystre/klappe på den slik at den laga lyd hvis man ikke skulle vite hvor den er (sånn man gjør med nøkler eller «find my iphone»). Likevel er det så mange fordeler med vår nye lille barnevakt at jeg kan bare anbefale denne på det varmeste og er den beste jeg har vært borti så langt – men sånn er det vel når formaet har brukt foreldrenes erfaringer og ønsker som grunnlag for produktet – da blir det som regel bra :).

Se hjemmesida til Nabby her: http://www.nabby.no/nabby-babycall

Nabby babycall20140323_0196

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.