Opp er topp!

Rart man blir hoppende glad?

Rart man blir hoppende glad?

Når jobben oppfordrer til å delta på «Ti på topp 2014», tenkte jeg raskt at dette var et aktivt felleskap jeg ville ta del i. Nå er første av ti sjekket ut da jeg og en kollega var på en helt nydelig ettermiddagstur til Skautuva (626 moh) denne uka!

I Forsvaret har vi årlig fysiske krav – det vil si vi må gjennom en test hvert eneste år for å bevise at vi er i stand til å gjøre det som kreves av oss reint fysisk hvis vi kommer i en situasjon hvor eget eller andres liv står i fare – eksempelsvis i internasjonale operasjoner, men også hjemme på øvelser eller i daglige operasjoner. Vi ansatte har to timer i uka hvor vi kan trene i arbeidstida, og på jobben min – Forsvarets operative hovedkvarter – syns jeg det er veldig  godt tilrettelagt for at man også har lyst til ta ut disse to timene. Når man har styrkerom, løpemøller, matter, kettle bells og i tillegg spinningtimer som soldatene ved idrettskontoret arrangerer (som forøvrig er helt på høyde med timene på Stamina treningssenter), så har man altså ingenting å klage på – tvert i mot! Siden treningsfasilitetene er på jobben kaster man heller ikke bort tid på transport, noe som bidrar til at man er effektiv og raskt tilbake på kontoret sitt igjen. Når sykefraværet er så lavt som det er hos oss så taler det sitt tydelige språk, jeg er helt sikker på at dette har en direkte sammenheng med blant annet tilrettelegging for trening på jobb.

Ti på topp – et godt tiltak

Et annet tiltak for å motivere til aktivitet er at vi som bedrift kan delta på Ti på topp. Jeg burde jo meldt meg på i fjor da jeg var i permisjon og føyk rundt fra fjelltopp til fjelltopp med baby foran på magen og sekken bak, men da tenkte jeg ikke på det. Men når jobben oppfordrer til at vi som bedrift sammen skal delta så kjenner hvertfall jeg at dette «fellesskapet» vil jeg ta del i. Så i år er jeg påmeldt og denne uka la jeg og min kjære venninne Stine ut på en ettermiddagstur til Skautuva som ligger 626 moh. En kan komme til denne toppen fra flere steder, men vi valgte Heia, som er en tur på 14 km tur retur. Det var en del snø, men heldigvis var den ikke så råtten enda at vi datt så mye gjennom. Men at det er litt tyngre å gå når det er snø og ikke barmark, er helt sikkert. Men du får det igjen i form av helt nydelige kontraster når du kommer over tregrensa. Bildene sier det meste. Kanskje sees vi på neste topp? Jeg anbefaler sterkt å bli med på dettel, enten det er med jobben eller gode venner 🙂

4 tanker om “Opp er topp!

  1. Forskning viser at de som allerede er aktive benytter tilbudet om trening i arbeidstiden, mens de som ikke er aktive ikke blir det av et slikt tilbud. Men jeg skulle ønske jobben min også hadde det!

    Takk for påminnelsen om ti på topp! Tenke jeg skulle bestille pakka til Romeriket, men har helt glemt det.

  2. Det er sant, Abelone, likevel føler jeg at hos oss er hvertfall enkelte veldig flinke til å dra andre med på ulike aktiviteter. Ti på topp er jo i så måte et veldig sosialt opplegg kontra feks redusert pris på et treningssenter hvor det er mye opp til en selv å dra dit. Lykke til med toppene i Romeriket 🙂

  3. Ja Ingvild, det er helt nydelig og for meg er det å se sånne bilder hos andre veldig motiverende. Håper og satser på at bildene på bloggen min virker på samme måte 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.