I nattens mulm og mørke

Fakkeltur - foto Hanne Olafsen

Ut på tur i mørket - Maria og pappa

For en herlig søndag! Spesielt siden vi kunne være sammen med rundt 140 store og små på fakkeltur. Mørket er jo ingen hindring for å komme seg ut – tvert om – det gjør det bare litt ekstra spennende!

Mørketida her nord er elsket og hatet. Som søring var jeg spent på hvordan den ville påvirke meg da jeg flyttet hit midt på 90-tallet. Men det var ingen problem, for akkurat som midnattsola på sommerstid med lys døgnet rundt, lar jeg meg også fasinere av at mørketida. Det handler vel i bunn og grunn om å se det positive i det en har rundt seg.

For mørketida gir mange muligheter. Som i går da vi i Barnas Turlag Bodø inviterte til fakkeltur i Maskinisten. Rundt 140 små og store møtte opp, noen i nisselue for anledningen. Fakkelbokser viste vei innover skogen og det var et vakkert syn med alle som gikk veien med hver sin fakkel denne fine desemberkvelden. Ved en av gapahukene fyra vi bål og folk kosa seg med medbragt niste, pølser, ostesmørbrød, kakao, gløgg og pepperkaker vi hadde med. Ungene storkosa seg med slengtau og sikksakkløping mellom trærne. Blide og fornøyde med en god dose førjulstemning tuslet vi hjem igjen med visshet om at dette gjør vi snart igjen – på eget initiativ. For folkens, bare pakk det dere skal ha til middag i sekken og dra til en av Bodømarkas mange gapahuker – eller bare i skogholtet bak huset (det trenger jo ikke være langt!). Jeg kan garantere at ungene kommer til å elske det!

Les mer om Barnas Turlag Bodø HER.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.