Kajakk – ny turglede

Sommerpadling14_ (1)For noen uker siden var jeg på kajakkurs, noe jeg har hatt lyst til veldig lenge. Det ble en opplevelse langt over forventningene, og har gitt turgleden en helt ny dimensjon. 

grunder

Foto: Hans Trygve Holm, Avisa Nordland

Forventningsfull og spent stod vi noen kollegaer på stranda i Kvalvika, klar for en av to dager med kajakklæring. Sigurd Schultz i Rett Kjøl ønska oss velkommen og hele hans vesen gjorde at vi følte oss nettopp det; velkommen. Det tok ikke lang tid før vi var i vannet alle sammen og det som stod først på programmet var å rulle. Ikke helt rundt (eskimorulle), for det tar lang tid å lære, men det å falle til en av sidene, henge opp ned, komme seg ut og opp. For min del var det å mestre noe man ikke helt har kontroll på og har en liten frykt for, noe av motivasjonen for å gå kurset, i tillegg til den naturopplevelsen jeg visste jeg aldri ville få opppleve med mindre man sitter i en kajakk «midt i havet» – den vinkelen får man jo kun da.

Kajakkurs14_ (6)Sigurd sørget for at man følte seg både trygg og klar for første velt, og den umiddelbare reaksjonen når man har gjort noe man innerst inne har fryktet litt, er ganske så god å føle på. Som Sigurd sa; det er viktig å gjøre dette med en gang i kurset, så blir man kvitt denne litt ekle følelsen, så kan vi bare kose oss og lære resten av kurset. Så rett han hadde.

Etter dag to og 10 timer sammen, fikk vi det såkalte «våtkortet» eller padlesertefikatet. Så nå kan jeg skilte med også det, i rekken av bilsertefikat, lett lastebilsertefikat, traktor- og mopedsertefikat, dykkesertefikat, vindsurfesertefikat og ikke minst symaskinsertefikat fra 6. klasse (hvem har ikke det 😉 ) «Verste» av alt er at sistnevnte har jeg hatt god bruk for senere år….traktor og lett lastebil-lappen derimot…vel….nok om det.

Sommerpadling14_ (3)I dag var dagen da andungene skulle forlate andemor, vi skulle padle på egenhånd i nydelig sommervær – meg sammen med en en god kollega og venn. Det ble akkurat så fint jeg håpet det skulle være. Høre bølgeskvulp, se havet glitre, se fisken svømme under kajakken, se fuglelivet på nært hold, kjenne solstrålene, fønvind i håret og lett saltvanssdråper i ansiktet mens vi  padlet mellom holmer og skjær. At kona til min kollega hadde disket opp med grillmat og nydelig salat da vi kom inn var ikke å forakte det heller og satte prikken over i´en  på en deilig sommerkveld. En sommerkveld man kan leve lenge på når høstens stormer setter inn.

Lurer du på å ta kajakkurs? Det er ikke noe å lure på, spør du meg! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette før! Kurset med Sigurd og Rett Kjøl var veldig, veldig bra – en ting er nå det reint «faglige» som naturligvis er på stell (det må man jo kunne forvente), men det man kanskje ikke kan forvente er de personlige egenskapene som Sigurd «stiller med». Han er både coach og såkalt «stifinner» og da skjønner man fort at man har med en som liker å jobbe med mennesker. Og nettopp det gjør jo at kurset får en pesonlig «touch» som jeg personlig syns er viktig. Det gjorde hvertfall at min kursopplevelse ble veldig flott!

Se forøvrig artikkel om Sigurd og Rett Kjøl;  Avisa Nordland – 170614 – På rett kjøl da lokalavisa var tilstede for å lage reportasje om mannen som turte å satse på hobbyen sin og starte for seg sjøl. Det er bare å ta av seg hatten! Eller ta en rulle – litt artigere det, hvertfall nå 😉

En tanke om “Kajakk – ny turglede

  1. Essay article overhaul as like http://www.essayonlineshop.com/ is an scholastic novel instrumentality that is designed to assistants you out with your unpractical tasks. They provide labourers with the following assignments: college and high public school essays, investigation and incumbency papers, proposition

    proposals and capstone projects, log and talking picture reviews, article critiques and impractical tutorials, sermon and presentation reinforcement, CVs, envelop

    letters, resumes and other dash germaneness benefit, lab reports, thorough studies, etc. Anything you can over of, we can do it. Their aim is

    to contribute you top superiority writing serve to improve your complete results at school or university.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.