Ship o´hoi!

Bliksvaerdagan 201414_ (2)«Kaptein Blix er på tur til Bliksvær. Vi har fått flere mystiske meldinger som vi tror er fra den farlige sjørøveren og hans mannskap. Finner Kaptein Blix skatten venter en overraskelse på Solheim. Gled dere små og store!!» Med denne teksten inviterte bliksøyværingane (eller hva de nå enn kaller seg) oss til Bliksværdagan 2014.

Vel, dette var en av dagene av totalt tre. For dette lille samfunnet har tydligvis en dugnadsånd som er større enn vanlig. Vi valgte oss lørdag for ungenes skyld, det skulle jo komme sjørøvere til den lille øya i havgapet og det er jo ikke hverdagskost!

Det er noe eget med et sånt lite øysammfunn. Alle som har sett redningsskøyta Elias har vel mang en gang tenkt at det hadde vært koselig å vært i lille Lunvik. Og sånn er det nærmest i Bliksvær. Stille og rolig. Nedlagt fiskevær. Røde naust. Grusvei. Måkeskrik. Urørt eng. Gamle ærverdige hus.

I fjor var vi på babyøyhopping til flere steder rundt Bodøhalvøya, og det slår meg hver gang jeg besøker disse småstedene (som er for sjeldent) at det bør man gjøre litt oftere. Være turist i egen by er jo bare helt fantastisk 🙂 Akkurat som dagen i dag, fantastisk fin fordi man går i land på ei lita øy i havgapet, hvor tida står litt stille og folka som gjør dette mulig er så gjennomgående ekte og gjestfriheten så stor. Tusen takk for i dag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.