La alle barna komme til meg, sa Jesus…en gang…

Foto: Hanne Olafsen

Luciakonsert i domkirka

Så var det tid for den årlige Luciakonserten i Bodø domkirke, og vi gledet oss i år til å ta med vår 7 måneder gamle datter, Maria, for aller første gang. Og like sikkert som at julaften blir feiret hvert år, kommer også debatten på hvorvidt barn skal delta på konserten eller ei. Selv syns jeg det hele er tragikomisk. Likevel kjenner jeg det engasjerer meg litt ekstra i år, kanskje nettopp fordi jeg er nybakt mamma selv.

Trigget av et bilde jeg lastet opp på Facebooksiden min etter konserten, heiv jeg meg inn i debatten. Jeg pleier aldri å bruke tid på disse ulike debattene som går, men denne gang kjente jeg at dette var faktisk noe jeg hadde lyst å si noe om.

Se nettsaken og mitt kommentarinnlegg litt ned på sida HER (kun kommentarinnlegget mitt ligger også under luciabildet nederst i denne saken).

Kommenter gjerne under bilde her hva du selv synes.

Foto: Hanne Olafsen

Stemning på Luciakonserten kl 7, tirsdag 13. desember

Tirsdag 13. des:

«Har fulgt debatten med et halvt øye og blir igrunn bare matt….Maria min på 7 mnd laga ikke en lyd hun:) Og HADDE hun gjort det hadde jeg gått ut, så enkelt ser nå jeg på det. Dessuten er det en balansegang; f. eks har du med en treåring så må man tåle tre ord, men ikke trehundre. Terskelen bør være lav for å gå ut syns jeg for å ikke forstyrre opplevelsen for andre, men det er visst jammen meg god (og nødvendig) trening for disse små å sitte stille en time også. Dessuten syns de små det er en god opplevelse også, hvis jeg skal tro min sønn som har vært med på konserter i kirka (alt fra Halvdan S, Bjørn Eidsvåg, Hanne Krog og Lucia m.m) mange ganger de siste 8 år.
Så vår Maria “bråka” ikke i dag, hun var eksemplarisk (selv om jeg fikk noen olme blikk inn kirka da vi parkerte vogna i gangen; bare dét er jo relativt forutintatt av enkelte!). Vi satt på bakerste benk, og tenk jeg AMMA mitt barn – i Guds hus! Er det en plass som ikke føles rart å amme, så er det visst jammen meg i kirka, hvis en har et snev av tro. Det er faktisk på grensen til koselig syns nå jeg, nesten en liten religiøs opplevelse i seg selv;);) Men jeg er da visst kledd for det; hadde ammetopp, jakke og skjerf, så ingen kunne se EN eneste milimeter hud…..jeg skjønner ikke hvorfor disse sure grinebiterne går i kirka egentlig…hvem er verst? De som oppriktig prøver å få noe godt ut av dette men med back up plan hvis det ikke går (sånn som jeg mener vi gjorde) eller de som “har fasiiten på hvordan dette skal foregå” og påberoper seg retten til å “dømme” andre….Kjære folkens, jeg skriver aldri inn på debatter, men her kjente jeg at jeg ble engasjert en sen nattetime og syns folk bør sette ting litt mer i perspektiv – GLED dere over det som gledes kan, ikke let etter det negative! Stay positive, and you will have a positive mind! AMEN!!»

 

 1. Bra å gi uttrykk for sin mening, særlig i den her saken. Skulle bare mangle at barna ikke kunne bli med …. det er jo foreldrene dette til syvende og sist kommer an på og som bærer «byrden» om en så får si…. Kirken er et sted hvor alle skal føle seg velkommen og det burde alle de «fornemme» vite, hvis de er «ekte» kirkegjengere …..
  Men det ser ut som det er mange «egoister» her …. Skal de få opp rekrutteringen bør de heller være glade for at de unge tar med seg barna på disse tilstelningene.

 2. ja, Jesus sa jo noe sånt som «la de små barn komme til meg…» osv, jeg var ikke i kirka, men kunne forsåvidt tenkt meg d, har ikke så små barn lenger heller lenger, men er helt enig m Hanne Strand Olafsen i d som står i innlegget. Og d var en annen som skrev noe om at de foreldre som ikke instruerer barna på forhånd ikke er så bra, enig der og. Ungan må vit hva de har å forholde seg til. En slik opplevelse som å vær i kirka 13.12. er nok en fin opplevelse for de også. Syns Hanne beskrev innlegget sitt på en fornuftig måte. Vi lever i en grusom verden på mange vis, bare hør på nyhetene bare i går og i dag…(og tidligere), vi skal nyte det vi kan i hverdagen !

  • Ja, jeg grøsser når jeg tenker på nyhetene i dag (også)….mye ille så det er viktig å sette ting i perspektiv og finne frem det gode i folk og i saker og ting. Som i konserten; går man inn med mål for øye å finne noe å hakke på, ja så finner man sikkert det….Også veldig enig at det er foreldrenes ansvar i å «instruerer» barna, de er jo et produkt av oppdragelsen, eller mangel på sådan….

 3. Flott Hanne. Enig med deg i innlegget. Synes ikke det er et problem med barn på noen slike steder eller konserter. Dere var jo eksemplarisk under forestillingen i Kulturhuset i Bodø når vi var der for fjorten dager siden.

  Stå på!

  • Ja det var artig med Rognan-gjengen, ler enda! Vi hadde samme «plan» der; ble hun «et forstyrrende element» (huff det hørtes ille ut, men du skjønner hva jeg mener:), så hadde bare en av oss gått ut en tur, verre er det faktisk ikke. Vi bestemte oss før vi fikk Espen (som snart er 8 år), at vi ikke skulle legge livet vårt «på hylla» fordi vi fikk barn, så derfor tar vi med ungene på ganske så mye…. Det var forøvrig veldig hyggelig å treffe deg igjen «live». Vi sees plutselig igjen:)

   • I like måte, det var veldig hyggelig å møtes igjen. Jeg er med jevne mellomrom i hjembyen Bodø, så du skal ikke se bort fra at vi plutselig ses igjen. Hadde vært hyggelig om det skjedde over et glass vin på et roligere sted enn et høylytt kulturhus, selv om forestillingen og underholdningen der kan være verdt noe i seg selv, hehe.

    • Ja det var ingen behov for akohol for å få lattern i gang på Kulturhuset hvertfall:) Snakkes, plutselig, enten det er på FB, via bloggen eller i Bodø by. God jul forresten, til deg og dine.

 

8 tanker om “La alle barna komme til meg, sa Jesus…en gang…

 1. Bra å gi uttrykk for sin mening, særlig i den her saken. Skulle bare mangle at barna ikke kunne bli med …. det er jo foreldrene dette til syvende og sist kommer an på og som bærer «byrden» om en så får si…. Kirken er et sted hvor alle skal føle seg velkommen og det burde alle de «fornemme» vite, hvis de er «ekte» kirkegjengere …..
  Men det ser ut som det er mange «egoister» her …. Skal de få opp rekrutteringen bør de heller være glade for at de unge tar med seg barna på disse tilstelningene.

 2. ja, Jesus sa jo noe sånt som «la de små barn komme til meg…» osv, jeg var ikke i kirka, men kunne forsåvidt tenkt meg d, har ikke så små barn lenger heller lenger, men er helt enig m Hanne Strand Olafsen i d som står i innlegget. Og d var en annen som skrev noe om at de foreldre som ikke instruerer barna på forhånd ikke er så bra, enig der og. Ungan må vit hva de har å forholde seg til. En slik opplevelse som å vær i kirka 13.12. er nok en fin opplevelse for de også. Syns Hanne beskrev innlegget sitt på en fornuftig måte. Vi lever i en grusom verden på mange vis, bare hør på nyhetene bare i går og i dag…(og tidligere), vi skal nyte det vi kan i hverdagen !

 3. Flott Hanne. Enig med deg i innlegget. Synes ikke det er et problem med barn på noen slike steder eller konserter. Dere var jo eksemplarisk under forestillingen i Kulturhuset i Bodø når vi var der for fjorten dager siden.

  Stå på!

 4. Ja det var artig med Rognan-gjengen, ler enda! Vi hadde samme «plan» der; ble hun «et forstyrrende element» (huff det hørtes ille ut, men du skjønner hva jeg mener:), så hadde bare en av oss gått ut en tur, verre er det faktisk ikke. Vi bestemte oss før vi fikk Espen (som snart er 8 år), at vi ikke skulle legge livet vårt «på hylla» fordi vi fikk barn, så derfor tar vi med ungene på ganske så mye…. Det var forøvrig veldig hyggelig å treffe deg igjen «live». Vi sees plutselig igjen:)

 5. Ja, jeg grøsser når jeg tenker på nyhetene i dag (også)….mye ille så det er viktig å sette ting i perspektiv og finne frem det gode i folk og i saker og ting. Som i konserten; går man inn med mål for øye å finne noe å hakke på, ja så finner man sikkert det….Også veldig enig at det er foreldrenes ansvar i å «instruerer» barna, de er jo et produkt av oppdragelsen, eller mangel på sådan….

 6. I like måte, det var veldig hyggelig å møtes igjen. Jeg er med jevne mellomrom i hjembyen Bodø, så du skal ikke se bort fra at vi plutselig ses igjen. Hadde vært hyggelig om det skjedde over et glass vin på et roligere sted enn et høylytt kulturhus, selv om forestillingen og underholdningen der kan være verdt noe i seg selv, hehe.

 7. Ja det var ingen behov for akohol for å få lattern i gang på Kulturhuset hvertfall:) Snakkes, plutselig, enten det er på FB, via bloggen eller i Bodø by. God jul forresten, til deg og dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.