Godt nytt år!

Foto: Heidi OlafsenJa da kan vi skrive 2012 og alle har vel sine nyttårsforsetter. Eller kanskje ikke? Uansett er det en god start for å legge vekk julekos(t)en og komme seg tilbake til hverdagen. Men det trenger ikke være så ille, det kan faktisk være riktig så godt:) For å gjøre en ting klart; jeg er ingen lavkarbojunkie! For vi nordmenn spiser generelt  altfor mye karbohydrater, enten gjennom den «tradisjonelle husmannskosten» eller all ferdigmat man finner i butikkene. For å ikke snakke om sukker; ser du på innholdsfortegnelsen på det du kjøper kommer du sikkert til å bli overraska hvor mye sukker det er i varene og at enkelte varer faktisk inneholder sukker i det hele tatt. Det er heller ikke sånn at selv om du gjør en innsats i å reduserer kabohydratinnholdet, så blir du en «lavkarbo»! Du ender bare opp med at kosten din blir mer normal (balansert). Nå skal ikke jeg legge ut om temaet, siden jeg på langtnær er noen ekspert på området, men jeg er så heldig å ha en av mine nærmeste venninner som er utdannet ernæringsterapeut og hun har lært meg grunnprinsippene – og det har gjort det lettere å lage menyen hjemme:) Hun har altså lært meg viktigheten av å sette sammen egen mat, basert på en balanse av proteiner, fett og karbohydrater (se hjemmesiden til Line her). For meg har det vært starten på mat som er bedre, næringsrik og ikke minst skikkelig god!

Vi nordmenn spiser gjerne altfor mye av både poteter og brød. Hvis du ønsker å redusere på inntaket (til et mer normalt nivå) kan duf. eks bytte ut poteter med blomkål i de aller fleste middagene og lage disse smakfulle wrapsene til lunsj (eller frokost) istede for de vanlige brødskivene. De kan lages dagen i forveien, så får du det ikke så travelt om morgenen:

 • Taco-lefse «whole weat»
 • Pesto (Barilla). Kjøp en pesto med «sunn» olje, som f. eks rapsolje.
 • Strandaskinke eller serrano (stranda er billigst)
 • Rødløk
 • Ruccolasalat
 • Parmesanost
 • Avocado (gode og mettende fettsyrer)
 • Gresskarkjerner
 • Nykverna pepper (du trenger ikke salt her da skinka er veldig salt i seg selv)

Smør pesto på en leftse og legg de andre ingrediensene inni. Dra lefsa inn på et stykke aliminiumsfolie og rull folien og lefta som en pannekake. Skjær så wrapsen innpakket i folie, i to. Legg i en pose så innmaten ikke drysser ut.

Her er det bare å variere på innholdet, lag hva du vil – det blir uansett godt, og et flott alternativ til brød.

Du kan også lage din egen «God morgen»-youghurt, se her.

 

 1. Bruker også å lage wraps. Anbefaler å ha litt villris eller bygg gryn oppi sammen med stekt kylling og egen sweetchilisaus.( Lage den med olje og chili uten frø. Rør sukrin og pittelitt honning og en dæsj søt soyasaus. Fritt etter prøving og feilingsmetoden) Liker bloggen din :) )

  • Den sweet chili sausen din skal definitift testet!! Hørtes enkelt og godt ut og garantert fri for sukker som det er i butikkvarianten:)
   Takk for koselig kommentar, håper du blir å følge med fremover også, skal prøve å legge ut litt jevnlig :)

2 tanker om “Godt nytt år!

 1. Bruker også å lage wraps. Anbefaler å ha litt villris eller bygg gryn oppi sammen med stekt kylling og egen sweetchilisaus.( Lage den med olje og chili uten frø. Rør sukrin og pittelitt honning og en dæsj søt soyasaus. Fritt etter prøving og feilingsmetoden) Liker bloggen din :))

 2. Den sweet chili sausen din skal definitift testet!! Hørtes enkelt og godt ut og garantert fri for sukker som det er i butikkvarianten:)
  Takk for koselig kommentar, håper du blir å følge med fremover også, skal prøve å legge ut litt jevnlig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.