Kos med utebursdag!

For 8 år siden så du dagens lys for første gang! På ett av kortene vi fikk den gang stod det «Velkommen til verden, den er ikke så verst!». Men den er bedre enn som så, for med deg i verden, kjære Espen, er verden en helt annen, spør du meg!

Men så er jeg vel en smule innhabil da.

Klokka 1446 4. februar 2004 ble du født. Det var en onsdag. Verdens beste onsdag vil jeg si. Etter tre døgn med fødsel endte det tilslutt i keisersnitt og etter ett kort «heia mamma» på operasjonsbordet forsvant du og pappa ut av rommet. Jeg ble liggende igjen der en halvtimes tid før det bar på intensiven et par timer, fordi sånn er det når man har vært gjennom en stor operasjon. Jeg var så ivrig etter å se deg, men måtte bare vente. Rundt meg lå 3-4 på over 90 år og jeg husker godt den surralistiske følelsen over å høre disse gamle menneskene som hadde levd ett langt liv, hive etter pusten, mens jeg selv hadde gitt noen ett helt nytt liv. Det var det å grine av. Og det gjorde jeg også.

Så kom du og pappa, endelig. Kunne nesten ikke tro det. Men det var først om natta da du lå tett inntil meg – helt mørkt i rommet, med bare et svakt nattlys som skinte på ansiktet ditt – at jeg fikk en ute-av-dæ-sjæl-opplevelse. Hva det var vet jeg ikke. Kanskje var det morsfølelsen. At den kunne bli sterkere enn det jeg følte da, er nesten rart. Men den gjør det. Og i dag er du 8 år.

Tida går så veldig fort, og det merker man spesielt godt når man har unger. Å ta vare på nuet og tida blir derfor ekstra viktig.

Det er så mye fokus på det kommersielle. Alle er vi vel påvirket, enten vi vil eller ikke. Men med ett år bak oss i Syria, så fikk vi et litt annet perspektiv på livet. Selv om vi hadde det suverent det året vi bodde der og jobbet for FN, så så vi dessverre mange som ikke hadde det så bra. Så når Espen maser om Lekedilla, Badeland eller bursdag på Burger King så henter vi frem minner om barn som gikk hvileløst rundt og gjorde det de kunne for å tjene til livets brød. Og leker hadde de hvertfall ikke. Ikke kan vi redde verden ved å unngå å leve ett godt liv her hjemme, for all del. Og kanskje blir det Lekedilla eller Badeland-bursdag på Espen også en gang, skal ikke bombastisk utelukke det heller. Og Espens rom bugner også over av ting og tang. Mange ganger gir vi så altfor lett etter. Men likevel håper jeg at vi har klart å være ganske bevisst på dette med å spare, ønske seg noe over tid og dette med at ikke alle må ha det samme for at det skal være «rettferdig». Det er ikke ett mål om at alt skal være «rettferdig». Derfor føles det greit å si nei til bursdag på Lekedilla, en plass vi kan dra en helt vanlig lørdag. Eller tirsdag for den del. Men bursdag hjemme, ja den blir unik. Det kan ikke kjøpes for penger.

Så da vi planla bursdagen til Espen ble vi raskt enig om å være ute. Ungene elsker det jo. Det er gjerne oss voksne som finner begrensningene. Begrensninger jeg gjør alt for å dytte bort, vekk. Ungene har gjerne et usensurert syn og tenker muligheter, noe som burde inspirere oss alle. Derfor la gutta boys i vei til gapahuken i skogen hvor vi feira gutten vår med aking og grilling. I trærne hadde vi hengt opp ballonger og sekken var pakket med marsmellows, brus, kakao og pølser. Etter halvanna time dro vi inn for litt bursdagskake og gaveåpning. «Og alle var enig om at det hadde vært en fin dag…» Godt er det at det ikke bare er en frase, skal vi tro Espen hadde han en fantastisk dag. Og vi tror han. Han er jo tross alt 8 år!!

2 THOUGHTS ON “KOS MED UTEBURSDAG!”

  1. Dette ser bare herlig ut =) Godt å lese om uteeventyr og enkle gleder. Du har en skikkelig fin blogg som jeg gleder meg til å se mer av.

 

2 tanker om “Kos med utebursdag!

  1. Dette ser bare herlig ut =) Godt å lese om uteeventyr og enkle gleder. Du har en skikkelig fin blogg som jeg gleder meg til å se mer av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.