Sprechen Sie Deutch? Part 1 – På tur!

Nein. Sehr slecht. Bitte schön und danke. Det er vel i grunn kort oppsummert hva som sitter igjen fra skoletida med tysk på timeplanen. At jeg ikke fulgte bedre med….ja, det kan jeg angre på nå!

Da hjelper det lite at karakterene i alle andre fag var bra. Tysk var bare helt pyton! Så pyton at jeg måtte jobbe hardt for å i det hele tatt bestå!! Ikke hjalp det at læreren var en skrue heller, som i tillegg snakka «bare bambus», som for eksempel:  «nei, dere må ikke blande substantiv og verb på tysk, det ville være det samme som å parre en ku med en hest» (!), og «nei, dere får ikke tidligere fri, det ville være det samme som at en hekkeløper som skal løpe 400 meter plutselig stopper på 300 meter»…

Så vi synes læreren var teit og sjøl blei jeg bare enda mindre motivert for å lære meg tysk. Men jeg fikk da vitnemål, dog med en tyskkarakter som svertet resten….det kunne da ikke bety så mye?! Trodde jeg.

Inntil jeg traff Ørjan, mannen min. Hans bestemor er tysk, hun giftet seg med Ørjans norske bestefar og flyttet til Bodø. Og hvert år får de besøk fra Tyskland. Jeg sier «Guten Tag» og «Alles Gut?» og så er den samatalen over. Nå skal det sies at Ørjan er veldig flink i tysk, så han oversetter det jeg vil si. I tillegg bruker jeg kroppspråk og tegnspråk for å gjøre meg forstått. De smiler tilbake, men de ler seg sikkert skakk inni seg 🙂

Vel, etter Ørjans mange forsøk på å få meg til Tyskland, så bestilte vi oss tur nå ifm vinterferien. Nå har vi vært her i tre dager og hittil har det gått kjempefint, og jeg lar meg så langt ikke affektere av min dårlige tysk. Jeg er vel blitt for gammel til å bry meg, og ser heller det tragikomiske i det. Dessuten handler det først og fremst om mennesker; å treffe familie og de man er glad i. Det får være godt nok.

Das is gut, oder? Jawohl! Und danke, danke og bitte schön.

Se også artikkel 2 og artikkel 3.

2 tanker om “Sprechen Sie Deutch? Part 1 – På tur!

  1. Tilbaketråkk: Sprechen Sie Deutch? Part 3 – på vei heim… | ekte TURGLEDE

  2. Tilbaketråkk: Sprechen Sie Deutch? Part 2 – Stooor gjensynsglede!!! | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.