Vi er lurt!

Jeg ble sjokkert da jeg for et par år siden fant ut hvor mye sukker det er i tilsynelatende «sunne» matvarer. Mange frokostblandinger og youghurt er så stappfulle av sukker at en like gjerne kunne plukka seg en pose smågodt. Derfor mixer jeg heller selv – enkelt, sunt og godt!

Jeg husker tilbake til da jeg studerte på Høgskolen. Fast frokost var «God Morgen-youghurt» for den syns jeg var god. Ordentlig mett ble jeg ikke, men tanken på at den var sunn gjorde det litt bedre.

Jeg tok feil i mange år. Dessverre. Irriteranes i grunn; når en trur en spiser noe som tilsynelatende er sunt – og det fremstår som det – så viser det seg at det ikke stemmer. Da er jo nesten hele hensikten borte…. Vel, så er sikkert youghurt noe mer sunt enn enkelte andre produkter, men likevel kjenner jeg at det ikke bare på grensa til lureri, men langt over å fremstille produktet som ´skikkelig sunt´ når det ikke er det. Og ingen liker å bli lurt! Her er en artikkel med tester som er verdt en titt.

Maria, på 1 år, er som alle andre unger glad i youghurt. Sjøl syns jeg også det er et greit alternativ til brødmat og knekkebrød. Derfor lager jeg like gjerne min egen youghurtvariant, fordi det er enkelt, raskt, sunt og godt. Det hender jeg eller ungene spiser kjøpeyoughurt, men da sjekker jeg innholdbetegnelsen nøye for det er stor forskjell på sukkerinnholdet (se linken over hvor du ser testvinneren).

Når jeg skal lage selv, så bruker jeg:

– tyrkisk youghurt som en får kjøpt i en liten «bøtte» (Coop Mega).

– kjøp frosne bær i pose (de er ikke sukra), tin en god neve bær. Ha dem i en  bolle.

– tilsett noen spiseskjeer med youghurt.

– tilsett sukrin hvis du vil ha den søtere.

– tilsett gjerne litt oppskjært frisk frukt som banan eller eplebiter. Frokostblanding med lite sukker (helst under 10 g pr 100 g) kan også gi litt «crunch».

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.