Nede for telling…men opp igjen!

Da har heile familien vært nede for telling. Dommen er klar: kjeeeeeeeedelig!!!

For noe meir kjedelig enn å være sjuk, det har jeg hardt for å finne. Nja, kanskje stryke klær eller vaske hus kommer nesten opp i konkurransen, men det er jo begge ting som er relativt kjapt gjort. Er man sjuk, derimot, er ikke det over på noen få timer…..dessverre.

Sjøl blei jeg slått ned av feber og hodepine. Jeg «slo» tilbake med hjelp av 2 x 400 mg Ibux. Det holdt i 10 timer, så var det over. Hutra og frøys på jobb. Endte med at sjefen sendte  meg heim. Jeg nekta; jeg mente jeg kunne holde ut et par timer til (var midt i et møte), men neida, her blei jeg sendt avgårde. Men ÅÅÅÅÅÅ, så glad sjefen var den staeste denna gangen. For innen jeg kom meg ut av fjellet og heim under dyna, var jeg ikke menneske!! Og der blei jeg – fram til fredag, sammen med guttungen som også ble slått ut på veien.

Stakkar (s) liten!! Men gjennomførte:)

Maria lille hadde kommet seg tilbake til barnehagen etter den fjerde barnesjukdommen, og var heldigvis i full vigør igjen. Men da jeg fikk karret meg opp fredag, så var det Ørjans tur. Som forventea.

Espen (nr to fra venstre) fikk med seg tre kamper og premieutdeling.Ikke verst det!

Espen blei feberfri og skoleklar fredag og var til og med så tøff at han sykla barneutgaven av Midnattsolrittet på ettermiddagen, noe han nok ikke skulle gjort (eller det skulle ikke vi gitt han lov til…), for det var ikke vanskelig å se at han var tappa for energi – han var ute på skikkelig søndagstur han:) «Premien» var feber lørdag morgen, og ingen Rognan fotballcup. Var rimelig lei seg da ja! Heldigvis blei han feberfri søndag så da dro vi og fikk en fin dag med mye fotball.

Så sjukdom er alt fra utilregnelig, upålitelig til totalt innholdsløst. Men som jeg sier til Maria som faller rett som det er fordi hun skal lære seg å gå; «Opp igjen»! Så det er jo bare å komme seg på beina igjen (hvertfall når formen kommer seg, haha). Å ligge rett ut og ha vondt er rett og slett bare gørrkjedelig! Heldigvis er det sjeldent, men med ei lita tulle som går i barnehage, er det vel naturlig at hun tar med seg noen «venner» hjem :/ Det blir vel ikke siste gang…

God mat når man er sjuk!

Når Maria er pjusk og matgleden ikke er på topp, er smootihe et supert alternativ for at kroppen skal få i seg litt kjapp energi. Enkelt og naturlig er det også. Dessuten går det ned på høykant, søtt og litt kaldt – en perfekt kombinasjon. Dessuten er den Ikke bare for de små, den er søt og god for voksne som også trenger noe å styrke seg på.

– Ta en banan eller to.

– Hiv i en neve frosne bringebær eller blåbær.

– Bruk stavmikseren. Ferdig!

Jeg liker best kombinasjonene banan og bringebær fordi bringebær gir smoothien litt syrlighet. God bedring;)

To gode venner - Maria og Innstrandabamsen!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.