Prøv heimelaga pitabrød

Prøva meg på hjemmelaga pitabrød, og hurra, det funka:) Her er oppskrifta og den er enkel!!

 

Oppskrifta kommer her; bland sammen:

50 gr tørrgjær
12 dl mel (jeg tok 8 dl sammalt fint mel og 4 dl vanlig speltmel)
1 ts salt
5 dl lunka vann
2 ss olivenolje
1 ss honning

Heves i ca 45 min, del i 12 emner, rull som du gjør med boller, klem dem flate og kjevle på begge sider til de er ca 1/2 cm tjukke. Jeg la 4 på ett brett så det blei 3 brett totalt.
I ovnen på 250 grader (ikke varmluft) i ca 7 min (ikke la de bli brent, de skal være gylne og når de er oppblåst er de omtrent ferdige).

Ha i hva som helst, vi hadde rester jeg fant i kjøleskapet; stekte 2 oppskjærte kyllingfiler, stekte løk, paprika, sopp, selleri, asparges. Hadde over eggerøre av 7 egg og en god slump matfløte, grassløk, salt og pepper. Hell røra over kyllingen/grønnsakene, bland hele tida og når alt er ferdigstekt så bland i 2-3 ss baconost. Krydre godt (smak deg frem). Ha i de varme pitabrødene og ha på hjemmelaga dressing som smaker som Thousand Island (bare bedre!);
3 ss rømme el creme fraiche
2-3 ss majones
2-3 ss ketchup
1,5 ss sennep
1/2-1 ss eddik
Klipp opp grassløk hvis du har og rør alt godt sammen.

De som blir igjen er gode i matpakka dagen etter med ost, skinke, litt salat +++ eller brunost, ja hva som helst!

5 tanker om “Prøv heimelaga pitabrød

  1. Ja det er så abslutt verdt det. Dessuten er det fasineranes å se de «blåse» seg oppi ovnen når de er flate som pannekaker i utgangspunktet 😉

  2. Cyn o primeiro paragrafo do que você colocou aqui, diz tudo. “Cada caso é único e cabe ao médico dar todas as informações para que o casal faça sua escolha.”O médico tem que ser sincero, nao influenciar a paciente de acordo com seus interesses pessoais.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.