Tøffe brytere

Forrige helg var det brytestevne for våre unge lovende. Alltid like artig, også for oss som står på sidelinja!

For det er ganske så spennanes å stå på utsida av matta som mor å se poden som «sloss».  De er bare 8 år enda, så det blodige alvoret er ikke kommet enda. Alle er vinnere og alle får medaljer. Likevel er det en voldsomt iver og kampvilje til å «slå hverandre». Det er vel i grunn naturlig, og sjøl trur jeg det bare er sunt. Å trøste poden som er lei seg for å ikke få det til er vel så viktig som å glede seg over mestringsfølelsen av det å «vinne». De må forberede seg på opp- og nedturer i livet og jeg er av den klare oppfatning at nettopp det må man lære seg fra tidlig alder – først som sist. Når de er ungdommer kan det være for seint….eller det kan hvertfall bli langt verre å skjønne at ingenting kommer gratis; da er det «hardt arbeid» og solid innsats som gjelder enten det er i arbeidslivet eller ellers.

Videosnutt fra stevne: Bryting Espen i rød drakt

Her er Espen i blå drakt

Vel, brytesporten er tøff og spennanes. Det var ekstra artig å se at guttungen har blitt langt bedre teknisk og tryggere på seg sjøl – det varmer et mammahjerte. Og jeg må igjen bare bøye meg i støvet for Bodø Bryteklubb som får til et kjempearrangement (link til Avisa Nordland). De FORTJENER en ny hall nå, som en av Bodøs aller største idretter – både fordi det er så mange barn, ungdom og voksne som driver med dette, fordi det er en stå-på-vilje jeg ikke har sett makan til i ledelse og styre og fordi de skaper blest i og utenfor kommunens grenser! Håper kommunen får opp øynene snart, det MÅ da være noen lokaler i eller rett utenfor byen vårres som kan brukes?! Kan ikke skjønne noe anna….

Her er Espen i rød drakt, nr 2 fra venstre (han høye:).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.