Lei av brødskive til frokost?

Foto: Hanne OlafsenDet er jeg av og til. Derfor lager jeg min egen sunne «God Morgen»-youghurt.

At omtrent alt som er av youghurt er sukkerbomber, er ikke noe nytt. Det verste er at det er dessverre veldig, veldig mye sukker i mange av frokostblandingene også. Og jeg som tidligere tenkte at dette var «sunn mat»…..men så feil kan man ta!! Etter jeg begynte å lage min egen variant så er dette blitt min favorittfrokost og langt bedre enn «orginalen» i butikken – syns jeg da. Prøv selv da vel!

 

1. Bruk noen jordbær (eller andre bær) fra posene du finner i frysedisken. De er uten sukker. Tin over tid eller kjør de i mikroen (på tineprogram, så de ikke blir kokt).

2. Bruk en gaffel til å knuse dem til grovt syltetøy.

3. Ha 2-3 ss med cottage cheese og 2-3 ss vaniljekesam (har du ikke, tar du bare litt mer cottage cheese). Eller bruk youghurt naturell eller evt. Tyrkisk youghurt (den er fyldigere).

4. Ha oppi litt Multi Crush, den har bare 10 g sukker pr 100g, noe som er relativt lite blandt frokostblandingene. Men du kan finne de med enda mindre også, men dette er min favoritt da denne knaser litt ekstra.

5. Ha gjerne over litt sukrin for å få den søtere (holder blodsukkeret ditt stabilt. Såkalt «sunt» sukker. Les mer HER.

6. Bland sammen og kos deg gjerne med en kaffe inntil. God start på dagen!

 

6 THOUGHTS ON “LEI AV BRØDSKIVE TIL FROKOST?”

  1. Idag har jeg spist denne frokosten. Super god!!!! Føler meg sunnere enn når jeg tar mine vanlig to skiver til frokost. Hvorav den ene er med sjokade… Fy fy!! Dette skal jeg fortsette med :-) Tusen takk for kjempefint tips :-)

6 tanker om “Lei av brødskive til frokost?

  1. Idag har jeg spist denne frokosten. Super god!!!! Føler meg sunnere enn når jeg tar mine vanlig to skiver til frokost. Hvorav den ene er med sjokade… Fy fy!! Dette skal jeg fortsette med 🙂 Tusen takk for kjempefint tips 🙂

  2. Tilbaketråkk: Godt nytt år! | ekte TURGLEDE

  3. Tilbaketråkk: Dessert til de små | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.