På fugletur med Barnas turlag

Fugletur med Barnas Turlag Bodø20130529_2853I ettermiddag gikk turen til rønvikjordene og oppover langs elveparken hvor vi fikk høre og se fuglelivet på nært hold. 

Det som var mest spennende var merking av fugl, hvor ungene fikk se blant annet en dompapp på 20 cm avstand og til og med klappe den før den fikk fly avgårde – merket for livet – bokstavelig talt 🙂

Denne turen har vært på Barnas Turlags pogram i flere år og er alltid like populær blant de oppmøtte. Viggo Alertsen fra Ornitologisk Forening fortalte og viste oss ulike type fugler og spilte av hvilken lyd vi skulle lytte etter via medbragt iPad, nyttig verktøy 🙂 Med seg hadde han en annen fugleentusiast som merket to fugler for oss slik at vi fikk se det på nært hold, og det er ikke noe en får se hver dag. Og siden turen legges til en hverdag var det enkelt å ta med seg kveldsmaten og nyte den ute på tur. Kan i grunn ikke bli så mye bedre enn det, på en helt vanlig onsdag!

En tanke om “På fugletur med Barnas turlag

  1. Tilbaketråkk: Fantastisk babybackpackertur!! | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.