Ett levende eventyr

Eventyrtur gjennom Åselidalen20130805_5Mitt umiddelbare bilde på eventyr, er det bilde som før var utapå Freia melkesjokolade. Grønn innbydende natur, snødekte fjell og bekymringsløse kuer. Forutenom kuene var babybackpackerturen gjennom Åselidalen det nærmeste jeg har kommet det å «vandre inni ett eventyr», og kan anbefales på det aller, aller varmeste! Med eller uten baby!

Helst siden jeg flytta til Bodø i 1996 har jeg hørt om Åselidalen. Hvor vakkert det er. Fredfullt. Fantastisk. Og hver eneste gang vi kjører forbi på vei til svigerforeldrene mines landsted, har jeg sagt til Ørjan; «Å, vi må gå der en dag»……Men det har dessverre bare  blitt med praten. Sånn er det vel gjerne med det som er nært, det er så tilgjengelig at det er grunnen til at man ikke gjør noe med det – ironisk nok!

To gode venninner

To gode venninner

I denne svangerskapspermisjonen har vi barselvenninnene satt mang en ide ut i livet etter «just do it»- prinsippet; øyhopping, trilleturer langt til skogs og mange fjellturer (se noen her), babybackpackertur til Lofoten, osv. Så hva var vel ikke ett bedre punktum for denne tredje og siste permisjonen min enn nettopp turen gjennom Åselidalen? Selvsagt synd at den ikke kunne deles med resten av familien, men nå var det meg og lille Magnus som tok turen sammen med barselvenninne Maren og hennes familie som hadde ferie. Turen var så fantastisk at denne kommer jeg til å prioritere  høyt når ungene blir støre og kan traske innover det fantastiske terrenget sjøl.
Jeg lar bildene tale for seg, ord blir fattige uansett, det vil du fort oppdaget når du blar deg gjennom dem. God fornøyelse og jeg håper du er inspirert til å ta turen. Du vil få et minne for livet!

Ønsker du å ta denne turen? Her er noen tips:

  • Turen inn til Lurfjellhytta er på ca 14 km en vei. Det er over 500 meter stigning, men mye av stigningen er ved fossen mellom nedre og øvre Åselivann. Ingen problem å komme deg opp eller ned, det er i tillegg en sikringskjetting festet for de som vil benytte seg av det. Det kan høres skummelt ut, men det er var det ikke. Vi følte oss like trygge opp/ned der som ellers på ruta. Når det gjenstår 1/4 av turen så går det slakt nedover. 
  • Vi tok oss god tid på veien og la inn pauser med bleieskift, amming, leking, mat og kaffe. Vi brukte ca 6 timer en vei.
  • Vi overnattet på Lurfjellhytta som er en av Bodo og Omegns Turistforenings mange hytter.
  • Planlegger du en tur til Lurfjelltind (Bodøs høyeste topp), anbefaler jeg å legge inn en overnatting ekstra. Prsier finner du på BOTs hjemmeside.
  • Ikke legg ut på denne turen uten grunnlag. Med sekk på ryggen og baby foran så blir det tungt nok. For å nyte turen istedefor å tenke på slitne skuldre og at det er tungt, er det derfor å anbefale at du har gått en del på tur med sele og sekk før 🙂

Riktig god tur – med eller uten baby!!!!

(mange av bildene er PANORAMA så du må klikke på dem for å se hele bilde. De er dessverre ikke i kronologisk rekkefølge)

 

 

En tanke om “Ett levende eventyr

  1. Tilbaketråkk: Ingen heime når far «steller heime»… | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.