Ingen heime når far «steller heime»…

Barselpermisjon20130919_4Nei, noe særlig «stell» blir det ikke, for Ørjan har overtatt «min» plass i barselgjengen og er stort sett ute på tur.

Men tru det eller ei, jeg syns det er deilig når jeg kommer heim fra jobb og ser at huset ikke er «shina». Mot normalt kanskje, men akkurat nå som han er ute i barselpermisjon, så er det litt «unntakstillstand» i heimen. Det er ingenting som gleder meg meir enn at han og lillegutt er ute i det fri og koser seg på tur, høyt og lavt. At Barselpermisjon20130916_7det lukter bål av minsten er regelen, og ikke unntaket. Helt herlig! I tillegg krydrer «utegruppa» dagene med barselbesøk heime hos hverandre og babysang på «Åpen barnehage». Ukeprogrammet er fylt opp, til glede for liten og stor.

For den dagen vi fant ut at vi var gravid med nummer tre, så var far i huset klar på at denne gang skulle permisjonen deles fifty-fifty. Ikke uerfaren med det, for da Espen blei født i 2004 var jeg heime bare i underkant av et halvår, mens han var heime i over åtte måneder. Med Maria i 2011 hadde jeg derimot 36 uker og han sine tilmålte 10. Men denne gang ville han som sagt gjerne være sammen med sistemann litt lenger, og da blei det sånn. Jeg synes at så lenge han har lyst til det, og det lar gjennomføre i praksis for begge arbeidsgivere, så har han like stor krav på permisjonen som det jeg har. Så for 4 uker siden var jeg klar for jobb igjen etter en fantastisk tid med flotte turer og minner for livet og Ørjan overtok permisjonen for Magnus på 6 måneder.

Jeg lar bildene overta historien 🙂

 

4 tanker om “Ingen heime når far «steller heime»…

  1. Så utrolig mange fine bilder! Jeg er i permisjon nå og vi koser oss også så mye vi kan ute i naturen, utrolig herlig måte å bruke dagene på! Likte det du skrev om at bållukt hos minsten er regelen og ikke unntaket 🙂

  2. Dokker e kjempeflink. Håpa vi også klarer å være så mye ute på tur når ungen/ungene blir større. Flotte bilder og fin tekst i en super blogg.
    Stå på 🙂

  3. Dere er jo allerede superflink Brynjar, og når man er det når den lille er liten så blir dere garantert det når de blir større også:) Jeg syns det handler om å bestemme seg litt på forhånd og bare gjennomføre. Tenke litt sånn; «hva er det verste som kan skje?», svaret er som regel: «lite» og så lenge man har en back up plan uansett lang eller kort tur så er det bare å prøve seg fram enten det er fjelltur, telttur, tur i natta eller andre artigheter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.