Inviter ut på middag

Foto: Hanne OlafsenHele desember er tid for kos, og vi er mye inne. Men hvorfor ikke ta med barna og middagen ut en dag i jula? Dørstokkmila er kanskje den lengste mila av alle, men gjør du en avtale med famile, noen gode venner eller nærmeste naboer så blir det kanskje lettere å komme seg ut av godstolen og juleheftene i denne søte juletid.

Foto: Hanne OlafsenVi tok like gjerne en middag i det fri rett før jul, rett og slett for å få et avbrekk – også mentalt – fra alle juleforberedelsene. Og det var bare så herlig!!! Ja, så herlig at jeg ønsker virkelig at du gjør det samme! Vi dro en gjeng opp i skogholtet rett bak der vi bor. Skulle du ikke ha en skogflekk i nærheten, så er det sikkert en gapahuk eller et ildsted i nærheten dere kan benytte.

Foto: Hanne OlafsenVi laget en stor kjele risgrøt (med mandel :)) på forhånd som vi dro etter oss på et akebrett. Bare synet av bestefar med grøten syntes ungene var stor stas! I sekken hadde vi papptallerkner, plastglass, skjeer, ferdigblandet sukker og kanel, smør, varm gløgg, kald saft, bålved, oppfyringsavis og fyrstikker. Under barnevogna til lille Maria på 7 mnd la vi sitteunderlag og et par ullpledd. Selv om det var kort dit vi skulle og veien gikk langs lysløypa, var det ekstra koselig at alle hadde hver sin fakkel på veien. Da vi kom fram satte vi de i snøen, noe som skapte fin stemning i de mørke omgivelsene. Hodelykter og lommelykt hadde vi med for tilbaketuren.

Foto: Lise RindenGode og mette, hadde ungene det travelt opptatt med å ake. Vi voksne kosa oss videre rundt bålet med gløgg og hjemmelaga pepperkaker før vi etter halvanna time snudde nesa hjem igjen. Vel i hus var det bare å ta kveldstellet på den minste og hodet hadde ikke engang nådd puta før hun var i sin søteste søvn:) Klokka var sju og vi hadde hele kvelden til inne-kos!

God tur og god middag!

 

 

Jeg er så heldig å få være gjesteblogger hos http://www.barnesteder.no, se mitt første bidrag der:
http://www.barnesteder.no/blogg/2011/12/middag-i-skogen/

En tanke om “Inviter ut på middag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.