Sjefsskifte i heimen

Foto: Hanne Olafsen

Maria og pappa

Så var tida inne for at jeg skulle tilbake på jobb og pappa Ørjan skulle ha sine tildelte 10 uker barselpermisjon. Eller fedrekvote heter det vel….

 

 

 

Foto: Anette Nybø

Lesestund med Selma og Maria. Jeg var med i Åpen Barnehage på min siste permisjonsdag.

 

Jeg må vel si jeg grugleda meg. Grua meg fordi jeg har hatt en fantastisk, artig, travel, spennanes, koselig og fin tid sammen med vår lille datter og ikke minst sammen med mange andre småttiser med sine mammaer og pappaer. Gleda meg fordi det er godt å komme tilbake til jobben man trives i, treffe  kollegaene igjen og holde på med faget sitt.

At overgangen skulle gå fint visste jeg på forhånd. Da Espen ble født for nesten 8 år siden var jeg tilbake i jobb da han var 5 1/2 mnd og Ørjan var hjemme i påfølgende 8 mnd. Gutta storkosa seg. Denne gang blir det «bare» 2 1/2 mnd på pappa Ørjan, mens jeg har fått vært hjemme de første 8 mnd av Marias liv.

Foto: Hanne Olafsen

Pappa og Maria i Åpen Barnehage

Heldigvis er det mange tilbud for de som er hjemme i barselpermisjon, og åpen barnehage er en av dem. Kommunen har flere, og tirsdag dro vi på den som er på Mørkvedmarka familiesenter. Der traff Maria noen av de andre vennene sine og pappa fikk se hva dette egentlig var for noe. Skremt kan han ikke ha blitt, for fredag har han og de andre avtale å møtes igjen på en annen åpen barnehage i byen. Og i dag var han og Maria invitert på babytreff hjemme hos lille Liv og pappaen hans og der var det lek med masse andre barn, lunsj og kake. Så livet er slett ikke så verst i permisjon. Neste uke er det trilletur med Barnas Turlag Bodø med innlagt lunsjstopp på Hjerterommet. Misunner de den turen der, ja….

Foto: Hanne Olafsen

Espen kom innom da skolen var ferdig

Verre er det med meg (syns jeg selv da), som plutselig må avvenne Maria (og ikke minst meg selv) med midt-på-dagen-amming….fra 4 til 3 amminger ila dagen…skulle ikke være det største problemet, men til tross for at vi har tilrettelagt for ammefri, dro jeg for seint og endte opp med skikkelig vondt…det gjør en ikke så mange ganger for å si det sånn…men nå har jeg lært håper jeg. Tomorrow is another day…. Men middagen var nå iallefall på bordet, det var et plaster på såret. Så får vi se om tenden fortsetter 🙂

 

 

3 THOUGHTS ON “SJEFSSKIFTE I HEIMEN”

  1. Koselig at du trivdes med å ha permisjon, noen gjør ikke det. Men en del av grunnen er nok at du er så aktiv og har mange som du kjenner som er i permisjon samtidig. Det med ammingen er nok lurt å ta gradvis…, flott at du ammer enda ;-)

  2. Ja det er nok viktig å finne ut av hvordan man skal nyte permisjonen best, men på sin måte. Jeg har valgt å være aktiv, noe som jeg trivdes veldig godt med. Men det passer ikke alle selvsagt. Alle er vi forskjellig, heldigvis!
    Ja jeg skal amme så lenge jeg kan, synes det er viktig så lenge jeg har morsmelk, og i tillegg er det veldig koselig, spesielt med tanke på at dette er siste babyen. Jeg amma Espen lenge også, så det ligger vel an til at lille Maria skal få amme til hun er 2 år (men mellom 1 og 2 år blir det sikkert bare morgen og kveld :) Men vi får se åssen det bærer fram…

  3. Pingback: Pappa med rosa barnevogn | ekte TURGLEDEEdit

3 tanker om “Sjefsskifte i heimen

  1. Koselig at du trivdes med å ha permisjon, noen gjør ikke det. Men en del av grunnen er nok at du er så aktiv og har mange som du kjenner som er i permisjon samtidig. Det med ammingen er nok lurt å ta gradvis…, flott at du ammer enda 😉

  2. Ja det er nok viktig å finne ut av hvordan man skal nyte permisjonen best, men på sin måte. Jeg har valgt å være aktiv, noe som jeg trivdes veldig godt med. Men det passer ikke alle selvsagt. Alle er vi forskjellig, heldigvis!
    Ja jeg skal amme så lenge jeg kan, synes det er viktig så lenge jeg har morsmelk, og i tillegg er det veldig koselig, spesielt med tanke på at dette er siste babyen. Jeg amma Espen lenge også, så det ligger vel an til at lille Maria skal få amme til hun er 2 år (men mellom 1 og 2 år blir det sikkert bare morgen og kveld 🙂 Men vi får se åssen det bærer fram…

  3. Tilbaketråkk: Pappa med rosa barnevogn | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.