Tok tak

Foto: Hanne Olafsen

Artig med ordentlig kamp!

Å være aktiv som liten gjør gjerne at man blir aktiv som voksen. Derfor syns vi det er viktig at ungene våre velger seg en idrett eller hobby som gjør at de kan bruke energien sin på noe som er fornuftig og sosialt. I dag var det duket for guttungens aller første brytestevne!! Espen er snart 8 år og helt fra han kunne gå har han vært med oss på det meste av aktiviteter og turer. Det har gjort at han ikke klager hvis vi skal gå eller bevege oss et stykke, selv om også han innimellom heller har lyst å gjøre noe annet enn akkurat det mamman og pappaen hans vil at han skal gjøre (men det kan også ha noe med alder å gjøre 🙂 ) Uansett er det ingen tvil om at hvis en blir vandt til å dra akebrettet selv, ha en liten sekk på ryggen når man går på tur eller må gå det meste av veien når en skal fra A til B, så blir det langt enklere når en blir eldre. Det motiverer gjerne til å være aktiv ellers også, uansett hva det måtte være.

Så da Espen startet i første klasse, fikk han velge seg to ting. Han valgte da fotball (relativt påvirka av pappaen) samt barneidrett hvor de fikk prøve ulike idretter gjennom ett helt år. Da han startet i andre klasse i fjor høst, hadde han lenge vært nygjerrig på bryting og han fikk bytte barneidrett med bryting. Det syntes han var helt topp og miljøet var så bra at han fant seg fort tilrette der. I dag var tida inne for det aller første brytestevne, og så mange som 60 brytere fra Bodø bryteklubb inntok Fauske idrettshall og 75 kamper ble gjennomført fordelt på 80 brytere fra Bodø, Fauske og Narvik. Store og små kosa seg masse.

Som foreldre må vi bare bøye oss i støvet for voksen-gjengen i Bodø bryteklubb som legger så mye tid, krefter og ressurser i arbeidet med våre unge, håpefulle. Ikke er de bare faglig flinke på brytinga (ikke det at jeg har peiling sånn egentlig, men de fleste der innehar nå flere titler så det sier vel sitt), men de har også et «godt lag» med ungene – de «når frem til de» i tillegg til at de «pusher» dem når det trengs – en god kombinasjon!!! Tusen takk!

Så nå ser vi allerede frem til neste stevne som er i Bodø i februar!

Avisa Nordlands nettsak her.

8 THOUGHTS ON “TOK TAK”

 1. For en fantastisk blogg og denne artikkelen var spesielt bra!! Men ser på siden her at vi har mye å lære i forhold til friluftsliv…Skal følge nøye med og hive meg med når det passer (det passer egentlig ganske ofte, men den berømte dørstokkmila er laaang…:)) Takk for at du deler dine observasjoner!

  • Tusen takk, det var artig å høre! Vi sjåast ein del framover nå når Espen har fått «blod på tann» ift brytinga. Og så er mammaen og pappaen over gjennomsnittet sosiale også, så da hjelper vel det litt også :) . Marita er jo ei venninne av meg fra tidligere av, og jeg har skjønt det er et artig sosialt miljø i brytegjengen, og det er jo ein viktig faktor for motivasjon også for de voksne ift å delta/bidra. Vi ser frem til mer morro!

  • Helt klart, vennen! Som sagt i kommentaren over her så er jo det sosiale også rundt sjølve brytinga ein faktor og (for at foreldra skal trives og bli med). Jeg hadde ærlig talt aldri trudd noen av mine skulle begynne med bryting, men det er nok kun fordi det er en sport jeg sjøl ikke har ansett som veldig utbredt. Men der har jo dere her i Bodø gjort en utmerket jobb har jeg skjønt! Herlig!

 2. Takker for et flott stevne som ga 11 åringen tro på seg selv, 9 åringen ekstra lyst til å fortsette med bryting og 6 åringen, som til nå har vært mest opptatt av rosa og prinsesser, veldig lyst til å bli tøff brytejente. Takker og bukker for engasjementet til trenere og andre som stiller opp for barna våre, og sørger for et flott og trygt miljø.

 3. For en flott bloggpost om bryting!

  Selv er jeg mamma til tre, to av dem bryter og har gjort det i maaange år nå. Vi er vel midt i vår 12. sesong, tror jeg :-) Bryting er en fantastisk idrett, som gir utøverne mye både fysisk, psykisk og sosialt.

  Det handler om mestring, om flytting av egne grenser for hva som er mulig og om selvsagt idrettsglede. Samtidig er min opplevelse av miljøet i bryting at det er fylt av over middels engasjerte voksne, med og uten egen bryterbakgrunn, som elsker sporten og som legger ned utallige timer. Her har jeg fått mange gode venner og hyggelige bekjentskaper over hele landet, og etterhvert i utlandet. Helgene er fylt med treningsamlinger, stevner og turer, og vi har det så artig! Jeg har også vært på stevne i helgen, i Halden. Der var det Fredrikstencup med innlagt breddesamling for ungdoms- og juniorlandslag, med 178 brytere, 265 kamper og mye flott bryting.

  Så hjertelig velkommen inn i brytemiljøet. La deg rive med av entusiasmen og bli begeistret for den aller beste idretten :-D
  Folka i Bodø BK er superflinke og flotte, som får til masse. Helt åpenbart en klubb det er verdt å være med i! Og gratulerer til sønnen med flott medalje :-)

  • Så morro at du tok deg tid til å skrive inn på bloggen og det var artig for meg å lese om de som har vært i «gamet» lenge. Vi gleder oss til tida framover og håper arvingen holder interessen for bryting i overskuelig fremtid – han har hvertfall de beste forutsetningene rundt seg for det :)

 

 

 

8 tanker om “Tok tak

 1. For en fantastisk blogg og denne artikkelen var spesielt bra!! Men ser på siden her at vi har mye å lære i forhold til friluftsliv…Skal følge nøye med og hive meg med når det passer (det passer egentlig ganske ofte, men den berømte dørstokkmila er laaang…:)) Takk for at du deler dine observasjoner!

 2. Tusen takk, det var artig å høre! Vi sjåast ein del framover nå når Espen har fått «blod på tann» ift brytinga. Og så er mammaen og pappaen over gjennomsnittet sosiale også, så da hjelper vel det litt også :). Marita er jo ei venninne av meg fra tidligere av, og jeg har skjønt det er et artig sosialt miljø i brytegjengen, og det er jo ein viktig faktor for motivasjon også for de voksne ift å delta/bidra. Vi ser frem til mer morro!

 3. Helt klart, vennen! Som sagt i kommentaren over her så er jo det sosiale også rundt sjølve brytinga ein faktor og (for at foreldra skal trives og bli med). Jeg hadde ærlig talt aldri trudd noen av mine skulle begynne med bryting, men det er nok kun fordi det er en sport jeg sjøl ikke har ansett som veldig utbredt. Men der har jo dere her i Bodø gjort en utmerket jobb har jeg skjønt! Herlig!

 4. Takker for et flott stevne som ga 11 åringen tro på seg selv, 9 åringen ekstra lyst til å fortsette med bryting og 6 åringen, som til nå har vært mest opptatt av rosa og prinsesser, veldig lyst til å bli tøff brytejente. Takker og bukker for engasjementet til trenere og andre som stiller opp for barna våre, og sørger for et flott og trygt miljø.

 5. For en flott bloggpost om bryting!

  Selv er jeg mamma til tre, to av dem bryter og har gjort det i maaange år nå. Vi er vel midt i vår 12. sesong, tror jeg 🙂 Bryting er en fantastisk idrett, som gir utøverne mye både fysisk, psykisk og sosialt.

  Det handler om mestring, om flytting av egne grenser for hva som er mulig og om selvsagt idrettsglede. Samtidig er min opplevelse av miljøet i bryting at det er fylt av over middels engasjerte voksne, med og uten egen bryterbakgrunn, som elsker sporten og som legger ned utallige timer. Her har jeg fått mange gode venner og hyggelige bekjentskaper over hele landet, og etterhvert i utlandet. Helgene er fylt med treningsamlinger, stevner og turer, og vi har det så artig! Jeg har også vært på stevne i helgen, i Halden. Der var det Fredrikstencup med innlagt breddesamling for ungdoms- og juniorlandslag, med 178 brytere, 265 kamper og mye flott bryting.

  Så hjertelig velkommen inn i brytemiljøet. La deg rive med av entusiasmen og bli begeistret for den aller beste idretten 😀
  Folka i Bodø BK er superflinke og flotte, som får til masse. Helt åpenbart en klubb det er verdt å være med i! Og gratulerer til sønnen med flott medalje 🙂

 6. Så morro at du tok deg tid til å skrive inn på bloggen og det var artig for meg å lese om de som har vært i «gamet» lenge. Vi gleder oss til tida framover og håper arvingen holder interessen for bryting i overskuelig fremtid – han har hvertfall de beste forutsetningene rundt seg for det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.