Pappa med rosa barnevogn

Maria bryr seg ikke at vogna er rosa. Ikke pappaen hennes heller, heldigvis:)

Maria er heime med pappa. Eller det vil si; de er ikke så mye heime (til tross for rosa barnevogn). Heldigvis!

Avisa Nordland var også med, se reportasjen HER.

Det er gjerne slik at det er flest mammaer som finner sammen og triller turer med sine små håpefulle. Sånn er det bare. Likevel har ting forandret seg de senere årene, og bra er det. Med årene har også svangerskapspermisjonen for far blitt utvidet til nå å være 12 uker, og det gjør at pappaene kan og må sysselsette seg selv for å få noe ut av sine tildelte uker.

I Barnas Turlag Bodø har vi hatt trilleturer på programmet over mange år, og da jeg selv gikk ut i permisjon med lille Maria i fjor sommer, var det naturlig å bidra som trilleturleder. Men permisjonen går fort, så da jeg i høst jaktet etter ny trilleturleder som kunne overta i januar, hadde jeg ett klart mål; det skulle være en pappa!

Og det burde ikke være noen umulighet å skaffe en mannelig trilleturleder, selv med klar overvekt av mammaer som deltok på våre arrangerte turer. Veldig glad for det; fantastiske mammaer med sine søte små har gitt nye, varige vennskap og mange hyggelige stunder som jeg alltid vil ta med meg videre. Pappaer var det dessverre lite å se…derfor var det bare å gå målretta på en av de jeg kjente som snart skulle ut i permisjon. Heldigvis sa han ja, og det FØR mr. Lysebakken foreslo statelig finansierte barseltreff fordi han mente mannfolkene ikke klarte å sosialisere seg selv. De pappaene jeg kjenner, fnyser (heldigvis) av dette utspillet, og syns det hele bare er latterlig. At trillegrupper som vår og andre arrangerte opplegg med pappaer i tet bidrar til å få flere menn med, ja det er en helt annen sak! Og det er viktig, derfor er vi veldig glad for at vi nå har en pappa på plass. Vi er forskjellig og trenger mangfold!

Jeg håper og tror at pappaene i permisjon kanskje syns det er lettere å bli med når en vet det er andre menn med også. Og for de av dere som skal ha permisjon til sommeren av, kan jeg glede dere med at etter vår aller FØRSTE mannlige trilleturleder Børje Klæboe Eidissen, så står en annen pappa og overtar stafettpinnen:)

Første trilleturen i 2012 ble gjennomført i forrige uke hvor 15 store (3 av dem menn!) og 16 små trilla noen kilometer og hadde en god lunsj på Hjerterommet på Nordland Kultursenter.

Se bildene fra trilleturen HER. Les også «Sjefsskifte i heimen».

2 tanker om “Pappa med rosa barnevogn

  1. Tilbaketråkk: Sjefsskifte i heimen | ekte TURGLEDE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.