Iiiiiiskald tur…

Det var ikke bare kaldt, det var bikkjekaldt! Men bålkos, aking, kakao, natursti og ikke minst godt humør holdt varmen i de 70 oppmøtte på søndagens Kom-deg-ut-dag.

Den nasjonale turdagen ble arrangert i regi av Den Norske Turistforening. Den lokale foreninga, Bodø og Omegns Turistforening, hadde mange arrangement, hvor Barnas Turlags familetur på Bestemorenga var en av dem. Men kulda satte en stopper for mange da de effektive minus var mange og kalde. Likevel var det faktisk 70 små og store som valgte å dra på tur til Bestemorenga. Høydepunktet var kanskje da maskoten Turbo Fjellrev dukket opp og aka om kapp med de små.

Den nasjonale Kom deg ut-dagen arrangeres over hele landet to ganger i året og skal være med på å gi folk en ekstra motivasjon for å komme seg ut. Sjøl er jeg er så heldig å være leder for Barnas Turlag Bodø, og med meg på laget har jeg 6 fantastiske komitemedlemmer som alle bidrar til å få med andre unger ut; Sølvi Wikevand, Jannike Ramsvik, Marit Barosen, Trond Danielsen, Vegard Bøthun og Bjørge Magnussen. Arbeidet er frivillig og bare i fjor arrangerte vi 37 turer for familiefolk i Bodø. Det er jeg stolt og glad over!

Målet vårt i Barnas Turlag Bodø er å få med så mange som mulig på tur i nærområdet og ikke minst bruke den flotte naturen som ligger rett utafor stuedøra vår. Naturen er  den største og beste lekeplassen man kan tenke seg og ungene elsker jo å være ute, så det er som regel opp til oss voksne å ta barna med ut fra ung alder – i all slags vær – slik at turgleden kommer tidlig og at dette er noe de tar med seg videre i livet. Det er også en viktig balanse til den ellers travle og til tider teknologiske hverdagen vi er midt oppi, og bidrar også til at familien kan samles om noe felles:)

BOT hadde mange arrangementer søndag, se samlet sak HER.
Har du lyst å være med Barnas Turlag på tur? Klikk her for program.
Sjekk også ut vår Facebookside.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.