Artig med snølabyrint i hagen

Endelig kom vintersnøen vi hadde venta på og vi hoppa inn i kjeledressen, klare for leik og morro!

Som småbarnsforeldre har man ingen unnskyldning til å sitte inne mens de små er fullt påkledd ute. Hvertfall ikke heile tida. Med unger i hus er det en gyllen anledning til å finne frem barnet i seg igjen, jeg syns nesten det er et godt alibi for å kunne «ha lov» til å leike som bare barn kan :). Men det viktigste er kanskje at det er en fantastisk måte å dele glede og opplevelser med sine egne barn på.  Og selv har jeg til gode se unger som ikke syns det er artig å ha med mamma eller pappa i akebakken eller i hagen for å lage snøhule. Hvert fall ikke blant de minste.

Gøy å få lov å kaste snøball på mamma!

I dag var det et skikkelig snøvær her; snøen lavet ned og vinden herjet rundt hushjørnene og virvlet de lette snøfnuggene opp i været igjen. Ved frokostbordet konkluderte vi dermed raskt med at skøytebanen var uaktuell da den garantert ikke var brøytet. Det var synd det, nå som vi hadde kjøpt skøyter også til oss voksne, for å kunne være mere med enn det vi har vært til nå – og ikke bare stå på sidelinja og vente. Ikke det at det er så ille, men det blir gjerne litt lettere å ta initiativet til en skøytetur når alle kan være med på isen. Artigere er det også – for alle.

Varmekjeledress er topp for voksne!

Men det ble ikke skøyter denne helga. Likevel ville 8 åringen ut å «base» i snøen, som han sa. Og aller helst med mamma eller pappa. Så da var det bare å kle på seg da. Kle seg godt. Mens pappa og lille Maria var inne, dro jeg på meg varmekjeledressen, fordi den er  så enkel å bare ”hoppe rett inn i” – og vips er du ute, klar for lek og morro.

Rosa kinn – herlig!

Etter litt aking, fant vi ut at vi ville lage snøhule på plenen, men det var ikke djupt nok, så da ble det labyrint i stede. Da «gangene» var ferdig, leika vi sisten til krampa tok oss og hadde snøballkrig der vi dukka ned i ”gatene”. Fryktelig artig for begge, og som voksen er det ekstra morro å dele en sånn type glede med sine barn. Uvurderlig. Og mye, mye bedre enn å sitte inne hele dagen. Det  blir det jo nok av uansett….

Å ta seg råd til en time eller to sammen med ungene ute, på deres premisser gjør hvertfall meg rik. Føler egentlig ikke at jeg har råd til å la være…

Se også innlegget på www.barnesteder.no

Trenger ikke så mange gangene for å få en labyrint!

 

 

2 tanker om “Artig med snølabyrint i hagen

  1. Så hærlig dere har det Hanne, og så heldige dere er begge to som ser gleden….. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.